Week in Dinners / 005

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Week 53, de laatste week van het jaar. Die stond natuurlijk in het teken van oud en nieuw. Maar ook van mijn 30e verjaardag. We aten vooral heel veel restjes en voorraad weg. Dit aten wij afgelopen week.

Maandag 28 december

Gestoofde lam met aardappel uit de oven & appelmoes

De vriezer hier in huis is een soort narnia. Stoofgerechten, curries, maar ook soep kook ik vaak in bulk. Dat is goedkoper voor 2 personen en ik heb altijd een gevulde vriezer met extra porties eten. Uit de vriezer trok ik dan ook op maandag de laatste maaltijd van gestoofde lam. Ik bakte nog wat aardappel in de oven & we vonden nog een pot appelmoes. Meest gezonde maaltijd van de week? Nope. Lekker? Jazeker!

Dinsdag 29 december

Leftover gestoofde shortribs, gewokt met groentes & noodles

In die narnia vriezer vond ik ook nog een portie short ribs van week 50. Ik wokte die met wat edammer bonen, paprika & ui. Een simpel, snel, maar overheerlijk noodle gerecht was een feit. In dit huis een standaard restjes opruim gerecht. Even wokken, wat noodles koken en eventueel wat sojasaus & kruiden. Dat was nu niet nodig omdat de short ribs een heerlijke koreaanse marinade hadden.

Woensdag 30 december

Pasta met paddenstoelensaus

Unami, de smaak die je naar boven haalt met paddenstoelen. Ook de smaak die mensen vaak aan vleesgerechten doet denken. Ik maakte een vegetarische paddenstoelen pastasaus. Een simpel recept, maar daardoor niet minder lekker. Dit pasta gerecht kan je vaker voorbij zien komen op mijn blog.

Dondag 31 december

Flank steak met rode wijnsaus

Oud en nieuw, het waren iets anderen plannen dan we in 2020 hadden bedacht. Maar ja, lock-down. In de avond aten twee vrienden mee. Ik besloot een flank iron steak te maken met rode wijnsaus, aardappelgratin, pompoen & pastinaakpuree. We sloten af met een chocoladecakeje (klein maar fijn, dus oliebollen kom maar op). De flank steak kocht ik overigens bij de butchery.nl

Vrijdag 1 januari

Café Noir afhaalmenu: Kipsaté met friet

Happy birthday to me! Ja, ik ben dus jarig op 1 januari. En wie jarig is trakteert.. uhh kiest wat er gegeten wordt. Ik besloot een local te supporten. Café Noir in Breda. Omdat wij dichtbij wonen, kwamen ze het zelf bezorgen. Echt oprecht, één van de lekkerste kip satés die ik ooit op heb. Maybe a new fav!

Zaterdag 2 januari

Leftover friet met pulled pork & tomatensoep

Van de dag ervoor hadden we nog wat friet over, deze bakte ik in de oven met pulled pork uit de vriezer. Loaded fries it was. Maar om ook nog een beetje aan de groentes te denken, warmde ik wat soep op. Deze tomatensoep had ik gemaakt voor de visite van mijn verjaardag. Hier start je het jaar gezond! 

Zondag 3 januari

Homemade Gado Gado, Rox style

Hier in huis houden we van satésaus, van rijst en van heel veel groentes. Tenminste, ik ben de groente fan. Ik besloot wat witte kool, bloemkool, broccoli & taugé te stomen. Daarbij maakte ik zelf pindasaus & kookte ik een ei. Gado Gado staat hier denk ik maandelijks op het menu. Het is gewoon ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om zelf te maken.