Week in Dinners / 006

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

De eerste volle week van het jaar zit er weer op. De voornemens voor gezond eten, die waren er toch al niet. Heb jij hem al wel volgehouden? Ik probeerde in ieder geval wat op de kosten te letten. Reden? We gaan over een tijdje verbouwen en verhuizen! Kortom, elke cent die we besparen is er één. Anyhow, de eerste week at er weer een vriendin mee, kookte vriendlief sinds lange tijd en bestelde we weer eens een keer chinees.

Maandag 4 januari

Pasta met plantaardige “kaas”saus & gestoomde broccoli

ik ben dol op een romige mac & cheese. Maar de plantaardige variant voldoet ook zo nu en dan aan mijn cravings. Je kookt simpelweg bloemkool en prei in bouillon. Dan pureer je dat tot een saus en voeg je edel gistvlokken, peper en eventueel zout toe. Ik vond in de koelkast nog wat basilicum. Dus dat ging erbij. Meng de saus met gekookte pasta en in principe heb je een aardige mac & cheese alleen dan zonder kaas. Ik koos ervoor om er nog wat broccoli bij te stomen. Make the veggies count!

Dinsdag 5 januari

Traybake met aardappel, paprika, courgette & chorizo braadworst

Who doesn’t love traybakes? Ik ben er dol op! Altijd een leuke oefening om groentes te snijden. Daarnaast test ik vaak ook verschillende spice mixjes. Die ik dan dus zelf mix. Nu was het zo dat de chorizo braadworst die meebakte al enorm veel smaak bevatte, dus heel veel meer spice had het gerecht niet nodig.

Woensdag 6 januari

One pan wonder Samosa 

Voor mijn verjaardag kreeg ik een kookboek vol heerlijke vegan gerechten, Speedy BOSH! Aangezien er een vriendin kwam eten die vegetarisch eet besloot ik het kookboek uit de kast te trekken. Ik maakte een Samosa inspireert gerechtje, maar dan heel simpel. Ik freestylede wel wat met de kruiden, want ik had niet alles in huis. Maar het was meer dan prima.

Dondag 7 januari

Wrap met gehakt, zoete aardappel & toppings

Twee weten meer dan één. Ik was begonnen aan de basis voor een heerlijke wrap gevuld met gehakt toen ik gebeld werd. Uiteindelijk een uur later hing ik de telefoon pas weer op, maar… Vriendlief had ondertussen het eten afgemaakt! De zoete aardappel die ik had gekookt had hij door het gehakt mengsel gedaan met wat paprika, kruiden & ui. we topte het geheel met ingelegde ui, komkommer & sriracha saus. Was niet helemaal wat ik gepland had, maar het was super lekker.

Vrijdag 8 januari

Pasta Pesto

Als nieuwjaars”borrel” had vriendlief een digitale kookworkshop met zijn collega’s. Ze maakten allemaal een pasta pesto in hun eigen keuken. Heerlijk! Kon ik eens met de voetjes omhoog, wijntje in mijn hand, wachten tot het eten klaar was. Voelde stiekem best onwennig, maar ik houd wel van mannen die koken!

Zaterdag 9 januari

Afhaal chinees: Babi ketjap met buikspek

OOOOOPS, vergat ik gewoon een foto te maken. Anyhow, we bestelden chinees. Die middag hadden we namelijk heerlijk gekletst met familie over afhaaleten waardoor we beiden zin hadden gekregen in vette hap. Wij zijn niet de mensen die dan een hele rijsttafel bestellen, maar beiden 1 gerecht kiezen. Bij Pom Lai in Breda kan je 1 persoonsboxen bestellen. Heel fijn en lekker! We bestelden er nog wel wat mini loempia’s en gebakken banaan bij. Cravings waren weer gestild.

Zondag 10 januari

Stoofvlees met ovenfriet met groentes

Zondag, de slow day of the week. Dus slowcooking was een feit. Ik zette mijn instant pot aan met riblappen, wat groentes en een goede basis voor een stoofgerecht. Mijn persoonlijke voorkeur is een stoofgerecht met rode wijn. Voordeel van de instant pot is, dat als de slow cooker eenmaal aanstaat, je het 4 uur met rust kunt laten. We besloten een wandeling door Breda te maken. Om thuis weer op te warmen met een heerlijk bord stoofvlees, oven friet & zoete aardappel en knolselderij.