folt

Folt

Wie was er niet aan verslaafd 2048? Nou, ik was er wel weer klaar mee, maar ik zocht toch iets nieuws. Nu kwam Furtjuh (youtuber) met een spel waar mijn vriend en ik na het zien, gelijk dachten: “downloaden!”

Het spel heet Folt en is eigenlijk officieel voor iPhone, maar er zijn ook zogenaamde rippoff versies voor Android gebruikers. Yes! Ik kan het dus ook eindelijk spelen.

Het doel van het spel is simpel. Een gekleurd vierkant “vouw” je door het schermpje heen waardoor er een nieuw gekleurd vierkante komt. Je moet zorgen dat je minimaal drie van dezelfde kleur vierkantjes groepeert en dan speel je die weg. Doel is om niet vast te lopen, je kan geen vierkantje over een vierkantje plaatsen.

Waarom vind ik dit nu een leuk spel? Het is immers maar een simpel nietszeggend ding. Dat is nu precies waarom ik het zo leuk vind. Het is een spel wat je even tussendoor doet, net als dat je dat ook bij 2048 deed. Treinreis? Ik speel het. Even wachten totdat mijn pasta gaar is, ik speel het. Het is een laagdrempelig spel wat toch enig strategisch denken van je eist. Nu is het zo, dat bij de iPhone app je meerdere levels hebt, terwijl op de Android versie die ik heb je eindeloos door gaat. Ik denk dat ik met levels leuker zou vinden, al heb ik nu steeds wel als doel mijn eigen highscore te verbeteren.

Op mijn tablet heb ik nog een andere versie staan, één met zeshoekjes. Dit is minder moeilijk, maar net zo uitdagend omdat je hier ook echt eindeloos kan spelen. Er komen dan steeds meer kleuren bij naarmate je verder in het spel komt.

Ik ben dus blij dat Rutger (Furtjuh) mij en vele nadere de app heeft aangeraden. Ik heb er een nieuwe simpele verslaving bij. Ga jij folt downloaden?

1 Reactie op Folt

  1. 1
    Estrella

    Dat andere spel vond ik niet zo leuk (2048) maar dit wil ik wel eens proberen!

    26 jul 2014 - Reply

Geef een reactie