functioneel design

Functioneel design

Mij een sneller kloppend hartje bezorgen? Dat doe je door geniale ontwerp dingetjes. Een perfect ontworpen telefoon, die enorm goed ontworpen website of die mok die eens niet een cheesy tekst heeft maar een goed verzonnen slogan in het lettertype helvetica (bij voorkeur dan.) Maar ik hou ook van functioneel ontwerp en dat is nu net wat het volgende filmpje heeft.

Ik zeg 8 vierkante meter hooguit aan ruimte en die op een zo’n functioneel mogelijke manier invullen. Dat is wat we allemaal willen toch? Als klein meisje had ik een maar een klein kamertje en ja ik vond het geweldig om te puzzelen met mijn meubeltjes om het zo ruimtelijk mogelijk te houden. Maar als ik dit als kamer had gehad, dan was ik helemaal gelukkig geweest.

Dus wie ziet net als ik het studentenkamer probleem in de grote steden opgelost? Hoewel, met een kamer waar alles zo op maakt gemaakt is betekent dat natuurlijk een aardig kostenplaatje. Maar het idee is er. Geef mij zo’n ruimte in het huis om even helemaal een dagje home alone te zijn. Even heerlijk wegtrekken van de buiten wereld.

Persoonlijk zo ik trouwens wel een wat groter bed willen, toch fijn een tweepersoonsbed waar je lekker kan uitrollen zoveel je wilt (of lekker tegen vriendlief aan kan kruipen, hoewel weg alone time).

Hoe dan ook, ondanks dat je het de laatste dagen meer en meer gedeeld ziet worden op Facebook vond ik het tijd toch een mijn mening in blog worden te schrijven. Oftewel top ontwerp als je het mij vraagt, al moest ik wel lachen om de enorm ruime douche.

Zou jij kunnen leven in deze ruimte?

1 Reactie op Functioneel design

  1. Inge

    Nee, absoluut niet. Ik vind het prachtig ontworpen, onwijs praktisch en stijlvol. Maar twee jaar in Zweden doorbrengen in zo’n appartement? Ik zou gek worden. Het bed is inderdaad wat krap, maar je hebt niet eens een fatsoenlijke stoel om op te zitten (iets wat ik nu ook mis, laat staan het hebben van een bank..)
    Op ontwerp gebied vind ik het fantastisch, maar ik zou er zelf niet in kunnen wonen.

    9 nov 2014 - Reply

Geef een reactie