Glossybox unboxing

Zelf heb ik ongeveer een half jaar lang de Beautybox gekregen. Maar er zijn meerdere varianten. En toevallig stond Glossybox op de Beautygloss Party 2013! Voor mij rede genoeg om de eenmalige Glossybox Beautygloss Party editie te bestellen en eens te beoordelen.

Nu ben ik niet een zogenaamde beautyblogger, ik vind beauty producten leuk maar ik heb er weinig verstand van en ik kan dus niet beoordelen of producten goed zijn of niet. Wat ik wel kan is als een interactieontwerper en concept ontwikkelaar naar deze box kijken. Misschien een ietwat ongewone manier van de normale Unboxing artikelen van Glossybox, maar ik denk zeker de moeite waard.

IMAG0393

Op bovenstaande foto zie je hoe het pakketje bij mij thuis is bezorgd. Lichtelijk verrast (ik had natuurlijk al ervaring met Beautybox). Ik vind het fijn dat zelfs de doos waarin het verzonden wordt, helemaal in style is. Vraag me af of dit de vaste huisstijl is? Persoonlijk is het niet mijn smaak maar ik moet wel zeggen, het logo met het kroontje (dat zijn die roze stippen) vind ik ergens wel wat speciaals hebben. Net of je een koninklijk pakketje krijgt, of heeft het wat weg van de ouderwetse kaarsvet stempels?

IMAG0395

En zo ziet het eruit als je de doos opent. Het is een heel licht roze gekleurde doos. Past bij het thema! Het logo met het kroontje komt weer terug, nu in de zwarte versie. Persoonlijk vind ik dit eel chiquer staan, geeft een ietwat andere uitstraling

IMAG0397

Wat hebben ze de style goed doorgetrokken! Mijn complimenten. Het oogt fris en hip, vind ik dan. Ik denk dat het zeker wel doelgroepgericht is (Persoonlijk vind ik de Beautybox mooier, gewoon strak zwart design, geen poespas stippen etc.) Overigens het papiertje in de box, met de printjes van nagellak, strikjes en spiegeltjes vind ik zelfs schattig! Ik vind het helemaal in het thema van de box passen. En ondanks dat het toch wat druk kan ogen vind ik dat het door het kleurgebruik juist rustig oogt.

Leuk detail! het lintje, het voelde voor mij toen ik die lostrok echt als een klein cadeautje dat ik open maakte.

IMAG0403IMAG0404

Een (persoonlijk) kaartje van Glossybox! Ik vind het kaartje weer helemaal in stijl. De roze kleur van de doos komt terug in het kaartje en jawel het logo is weer in het zwart! het nummertje 1 op de kaart in vormgegeven met verschillende beauty producten, leuk maar ik zie het steeds vaker voorbij komen in beauty land. Is het een hype?

IMAG0408

Dit is dan de volledige inhoud. Misschien een beetje te kritisch van mij om te zeggen maar, waren die zwarte frutsels wel zo handig als je twee zwart verpakte producten hebt? Ze vallen een beetje weg daardoor, vind ik zonde!

Voor de mensen die toch nieuwsgierig zijn wat er nu precies inzat:

IMAG0412 IMAG0415 IMAG0414 IMAG0413 IMAG0410 IMAG0401

Conclusie: Ja, ik val niet helemaal binnen de doelgroep. Ik ben denk toch een Beautybox liefhebber. Maar ik vind de Glossybox wel weer beter bij de jongere doelgroep passen! Ik kan mij voorstellen dat er dames zijn die hier een helemaal naar toe leven. Het is immers niet heel duur en je krijgt er best veel voor. Het uitpakken op zich vind ik al een leuk feestje. Het begint al bij het moment dat je hem in de bezorgdoos thuis krijgt die helemaal in stijl is gemaakt. Ook als je de doos uitpakt heb je echt het gevoel alsof je een verrassingsbox aan het uitpakken bent. Je weet immers niet wat erin zit, wat het natuurlijk extra leuk maakt (Zeker in mijn geval, aangezien ik weg ben van Sabon producten, Sabon Handcrème YAY!)

Ik geloof in dit soort concepten. Je kan gebruikers teasen via social media, door hints te geven, wat ze dus ook doen. Natuurlijk is het voor merken een goed middel om promotie te maken voor hun product, het zijn vaak testers die je krijgt. Al met al, ondanks dat ik geen verfijnd beautykenner ben, een leuke ervaring om deze box te mogen uitpakken.