Hema bloggers academy

Hema Bloggers Acadamy

Op uitnodiging van Hema kon ik woensdag 10 september een reisje naar Amsterdam maken. Want Hema gaat iets nieuws doen en vandaag kan ik jullie gaan vertellen wat. Ik ga jullie vertellen over de Hema Bloggers Academy!

Samen met een goede 999 andere bloggers was ik uitgenodigd op het hoofdkantoor in Amsterdam, een presentatie over het nieuwe concept was het uitgangspunt. Kort gezegd, dit soort marketingsstunts van bedrijven kan ik waarderen.

Om 1 uur in de middag werden we ontvangen met een echte HEMA tompouce en een drankje, stiekem verwachtte ik dat er een hoop jonge bloggers zouden zijn, maar niets was minder waar. Een variatie aan leeftijden was er daadwerkelijk wel te vinden. Toch leuk om al die bloggers achter de websites te zien.

Allereerst kregen we een presentatie van de CEO Ronald van Zetten van HEMA, want bij een event als deze hoort ook uitleg over de zogenaamde nieuwe propositie van HEMA (standpunt waar ze vanuit gaan werken). Ik was geboeid, het is namelijk mijn vakgebied die ik nu helemaal in een echt bedrijf terug zou komen. Feiten die ik allang wist en verwachtingen die ik had waar bedrijven heen zouden gaan worden voor HEMA nu keiharde waarheid. Kortom, de consument gaat meer dan ooit de baas zijn in de nieuwe propositie van HEMA.

Al snel verscheen Boudewijn van Nieuwenhuijzen (hoofd E-commerce HEMA) het podium op. Wat was nu het geheimzinnige idee? Wij (newbie) bloggers krijgen de kans van HEMA om mee te werken aan het nieuwe platform. Verhalen over HEMA en de producten door mensen zoals jij en ik. Niks mooie recepten van topschefs, niets geen make-up looks van visagisten. Blogposts door mensen die naast je zouden kunnen wonen. In samenwerking met Fashiolista Agency in het hele idee opgestart. Natuurlijk zijn er wel de zogenaamde hoofdcontent makers, dit zijn 24 geselecteerde bloggers. Zij zorgen voor een constante stroom aan nieuwe content.

Hema bloggers academy goodiebag

Als laatste kregen we een hoop tips en tricks en een QA met Yara Michels van Chapter friday. Allereerst, wat een topvrouw, met haar bloglovin award. Ik denk dat ik wel kan stellen dat zij een van de mensen is waar ik tegenop kijk. Een echte business lady die niet eens veel ouder is dan ik. Mooi voorbeeld! Ook kregen we nog een goodiebag met notitieboekje, kauwgom, een cadeaukaart en een pen. Nice.

Wat vond ik nu van het event? Buiten dat het een hele ervaring op zich was en ik een ontzettend leuke dag heb gehad, kan ik zeggen dat ik het echt een ware HEMA revolutie wil noemen. Het idee om een blog te laten maken door bloggers rondom jouw producten is in mijn ogen een geniaal idee. Ik ben benieuwd hoe het allemaal uit gaat pakken. Want daar ben ik wel heel eerlijk in, het vergt een goede aanpak wil dit een succes worden. Maar daar twijfel ik eigenlijk niet zo aan.

Was jij ook op de HEMA bloggers academy?

5 Reacties op Hema bloggers academy

 1. 1
  Christine

  Leuk! Ik was er ook bij 🙂
  xx

  17 sep 2014 - Reply
 2. 1
  Estrella

  Klinkt erg leuk! Ik vind HEMA sowieso behoorlijk innovatief.

  16 sep 2014 - Reply
 3. 1
  ceetje78

  Wat heb je er een leuk artikel van gemaakt Ik was er ook en was vereerd om voor iedereen te mogen spreken. Succes met bloggen:)

  16 sep 2014 - Reply
 4. 1
  Maaike

  Ah, zo jammer dat ik je niet heb gezien! Ik vond vooral de tips van Yara erg inspirerend. 🙂

  16 sep 2014 - Reply
 5. 1
  marije

  Ik was er ook;) Yara was idd echt geweldig!

  16 sep 2014 - Reply

Geef een reactie