seo scan resultaten

SEO scan: Hoe scoor jij?

Het blijkt een geliefd onderwerp te zijn, SEO. Ja, ik kan mijn lezers daarin geen ongelijk geven. Het lijkt ook helemaal booming in marketingland dus als blogger denk je dan waarschijnlijk dat je ook een top SEO moet hebben. Mijn mening? Die kan je lezen hier, maar toch voor de mensen onder ons die zich afvragen hoe goed ze nu daadwerkelijk scoren. Ik presenteer jullie de SEO scan van webcijfers.nl

In mijn dagelijks leven doe ik mij dus voor als marketing en communicatie junior specialist. Ik heb over de jaren veel geleerd op het gebied van website optimalisatie en het schrijven van goede teksten die aansluiten op een zoekmachine. Nu is het zo, dat voor een blogger dat veel minder relevant is, aangezien netwerken in mijn beleving het SEO speeltje is van een blogger. Maar goed, ik was wel eens benieuwd wat ik nu  scoorde aan percentage op mijn eigen blog zonder echt heel bewust bezig te zijn.

seo scan resultatenTada, qua website optimalisatie scoorde ik dus de eerste keer 73%. Niet slecht voor een blog hoor! Je moet even bedenken dat mijn blog eigenlijk maar een zooitje bij elkaar geraapte teksten zijn die geen enkele connectie hebben. Behalve dan categorie “mijn interesse”. Hierdoor zal je seo scoren lager uitvallen omdat zoekmachines lastig kunnen bepalen waar je website nu precies over gaat. Kortom een schoenenwinkel scoort dus snel hoger omdat het onderwerp schoenen makkelijk te ontdekken is door de Google robotjes.

De tool van webcijfers werkt heel simpel. Je vult je url in en je laat de scan uitvoeren. Al vrij snel krijg je een enorme lange pagina met overzichten over je scores. Maar wat ik het meest fijne vind aan deze scan, je krijgt ook uitleg over je scores. Er staat dus niet iets van: “missende headings” Ik kan mij voorstellen dat dit niet voor iedereen jip en janneke taal is. Gelukkig staat er dan precies uitgelegd wat het is en hoe je het kan verbeteren.

Maar de webcijfers seo scan, scant niet alleen je seo! Whut?! Nee, hij kijkt ook meteen of je website mobile proof is, of je marketing en leads een beetje goed zijn en of jij op alle grote social media netwerken vertegenwoordigd bent (correctie of die aan je website gekoppeld zijn). Ik scoorde bijvoorbeeld maar 67% op social media, ik merkte dus meteen op dat mijn Google+ account niet gekoppeld was. Terwijl ik in de veronderstelling was dat ik dat wel had gedaan.

Nu kan ik wel uren gaan vertellen en uitleggen over deze tool, maar ik heb geleerd dat ik maar maximaal 600 woorden per pagina zou mogen gebruiken voor een goede SEO. Nu zit ik daar nog lang niet aan, maar eigenlijk wat ik wil meegeven is dat je SEO score niet alles zegt. Het is vooral eens leuk om te zien wat je scoort.

En wat scoorde jij?

2 Reacties op SEO scan, hoe scoor jij?

  1. Kim

    Wat handig! Ik ga mijn blog straks opsplitsen en hoop hiermee beter mijn doelgroep te kunnen bereiken.

    5 jan 2015 - Reply
  2. Estrella

    Leuke tool! Ik heb mijn blog er ook gelijk even doorheen gehaald!

    21 okt 2014 - Reply

Geef een reactie