facebook verjaardags wensen

Facebook felicitaties

Sommige mensen vinden het maar raar. Ik heb nu ongeveer een half jaar geleden besloten niemand meer op Facebook te feliciteren als deze persoon jarig is. Sommige mensen vinden het asociaal, andere mensen snappen na mijn uitleg waarom. Bij deze, waarom ik mensen via Facebook  niet meer feliciteer.

Het begon eigenlijk bij mijn eigen verjaardag. Eigenlijk zoals elk jaar, krijg ik heel laat berichtjes voor mijn verjaardag. 1 januari is zo’n dag dat verjaardagen vergeten worden. Ik heb er nooit een punt van gemaakt. Want de gene die mij niet vergeten laten op zijn tijd echt wel iets horen. Sowieso besef ik mij altijd heel goed dat mijn verjaardag makkelijk te vergeten is omdat mensen bezig zijn met de goede voornemens. Hoe dan ook, mijn verjaardag en Facebook. Mijn verjaardag vierde ik overdag in ons nieuwe huisje en ik ging daarna met mijn schoonouders uiteten. Facebook had ik zeker al een hele poos niet gecontroleerd en mijn notificaties op mijn telefoon heb ik ook uitstaan. Die avond na het etentje kwam ik thuis, ik had +/- 40 meldingen in Facebook staan. En wat denk je wat? Van die 40 meldingen waren er zeker 35 van mensen die ik nauwelijks spreek of zie.

Het zette mij aan het denken. Als ik geen Facebook had gehad, dan hadden deze mensen in kwestie mij nooit gefeliciteerd, laat staan dat ze wisten wanneer ik jarig ben. Ik liet het even achter in mijn gedachte. Maar wat weken later kwam het hele idee weer in mijn hoofd. Ik deed precies hetzelfde als de gene die mij gefeliciteerd hadden. Wanneer ik rechtsboven aan zag staan dat er iemand jarig was klikte ik erop en stuurde ik een happy birthday! bericht.

facebook verjaardags wensen

Een soort van Facebook etiquette begon ik het te noemen. Mensen feliciteren je wanneer ze zien dat je jarig bent. Vanaf het moment dat ik het zo ben gaan noemen ben ik ermee gestopt. De mensen die jarig zijn en die ik regelmatig spreek en zie krijgen wel een berichtje via Whatsapp, stuur ik een kaartje of daar ga ik gewoon langs.

Ik ben dus gestopt met het feliciteren op Facebook. Overigens ook met persoonlijk een bericht typen wanneer iemand bijvoorbeeld plaatst dat deze persoon geslaagd is. Ik druk gewoon op vind ik leuk als ik het de moeite waard vind, immers daar is die knop toch voor gemaakt? En wederom, mijn echte vrienden krijgen het echt wel op een andere manier te horen.

Er zijn dus mensen die het van mij uit asociaal vinden, maar persoonlijk zeg ik dat het socialer is. Maar dat is natuurlijk mijn mening. Wat vinden jullie van de niet feliciteren op Facebook gedachte?

2 Reacties op facebook verjaardags wensen

  1. Rianne

    Ik herken het wel een beetje. Niet alleen van Facebook. Omdat ik zelf niet altijd iedereen feliciteer vind ik het juist wel leuk om via FB gefeliciteerd te worden. Ik ga er van uit dat al die mensen een bewuste keuze maken.. Beetje naïef misschien maar ach… Op mijn leeftijd mag je best nog een beetje naïef zijn.

    17 jul 2014 - Reply
  2. Maaike

    Snap ik heel goed! Ik doe het ook niet, alleen bij goede vriendinnen stuur ik een apart berichtje. Maar ik doe sowieso heel weinig met Facebook, haha.

    17 jul 2014 - Reply

Geef een reactie