mia lamp

Mia Lamp

Soms heb je van die producten, dat wanneer je die ziet, je denkt:”Ik ben verliefd.” Een stukje hemel op aarde die je in je bezit zou moeten hebben. Ik ben een groot liefhebber van moderne kunst of meubilair voor zover je het nog meubilair kan noemen. Mijn huis kent alleen 50 tinten grijs en wit en onze meubels hebben weinig afgeronde zachte hoeken. Van de week kwam ik toch een item tegen, die past dus perfect in mijn huis.

In eerste instantie zal je denken:”Goh wat is het?” dat had ik ook, maar dat is één van die dingen die ik heerlijk vind om bij mensen op te roepen. Als je het mij vraagt is het soms zo dat denkpatronen van mensen te standaard zijn. Een stoel is een stoel en een tafel is een tafel. Maar wanneer je ook maar iets aan de kenmerken van zo’n product veranderd, dan gaan mensen twijfelen. De Mia, die dus op de foto hierboven staat, dat is een lamp. Ja, een lamp dus geen raar kunstwerk, geen bloempot. Een eyecatcher in het huis waar mensen van denken:” Hoe kom je eraan.”

mia lamp

Het leuke aan de Mia lamp vind ik vooral dat het typische beeld van een ouderwetse lamp (lampenkap met licht) dat die juist op een moderne wijze wordt hergebruikt. Op de eerste foto zou je misschien nog denken wat is het, terwijl de tweede foto gelijk signaal geeft dat het een lamp is.Je ziet een snoer, licht en de kap. Van dit soort design word ik nu blij. Maar waarom?

Eigenlijk is het heel simpel, simpele strakke lijnen, originaliteit (ik ben dit nog niet bij de IKEA tegen gekomen) en een stukje traditioneel denken. Het zit allemaal in deze lamp. Daarnaast kan je met een Mia lamp spelen met het licht. Je kan zelf bepalen hoe ver je hem open zet. Gebruik je hem als sfeerverlichting of moet hij echt je hele kamer verlichten. Naast verlichting is het ook nog eens kunst te noemen, ik vind het mooi.

De Mia lamp is trouwens een Italiaans ontwerp en te vinden op Fabian. Foto’s zijn gemaakt door Alberto Parise. Wat vind jij van deze lamp?

1 Reactie op Mia lamp

  1. Estrella

    Niet echt iets voor in mijn huis, maar wel origineel. Weer eens wat anders.

    10 aug 2014 - Reply

Geef een reactie