the new(er) generation - meisje aan het appen

The new(er) generation

Habbo hotel, Hyves, MySpace, LastFM, Facebook, Farmville, Twitter, Pinterest, Instagram… Het is een kleine opsomming van de social media die ik voorbij heb zien komen en heb gebruikt. Hoe dan ook, ik ben één van die mensen uit de generatie “digitaal opgegroeid”. Op de middelbare school, als ik thuis kwam, dan kletste ik met mijn vrienden op MSN, vraag mij niet waarover want ook ik weet niet meer wat er zinvol was aan die gesprekken (Hey, hoe was jouw dag…? Zelfde als die van jou… Wiskunde, Nederlands, rondjes rennen tijdens gym……). Ik sms’te met vriendinnetjes over die knappe koppies uit de klas en ik discussieerde op LastFM over welke band nu beter was. (Three days Grace, Three days Grace!)

Je kon ook al lezen in “toen een puber 10 jaar geleden haar domeinnaam kocht” dat ik al enige tijd actief ben in het bouwen van websites. Je zou bijna denken dat “nieuwe” media geen geheimen voor mij kent. Ik maakte ook altijd de grap dat ik mij pas oud ging voelen als ik the big next thing online niet begreep.

Over een goede vier weken is het dan toch echt zover. Ik ga behoren tot de groep verkeerde kant van de twintig. Ik kijk verwonderd als ik pubers gekke bekken zie trekken om een selfie te sturen naar hun vriendjes en vriendinnetjes, ik pas als mensen zeggen volg je mij story nog niet dan? Nee, ik geef toe… Ik snap snapchat niet! En volgens mijn eigen theorie zou dat betekenen dat ik officieel tot de oude garde behoor. Kut, ik snap the big next thing online dus niet….

Mijn grote liefde heb ik gewoon ouderwets gevonden door hem toevallig tegen te komen, ik koop nog steeds meer producten in de winkel dan online en in mijn beleving zijn hipsters nog steeds de hippe mensen van tegenwoordig (ohhh wacht ik schijn zelf bij die groep te horen!) Ik word verslagen door vijf jarige nichtjes met spelletjes op tablets, ik sta vol verwondering te kijken hoe een drie jarige vraagt om een selfie te posten op Facebook.

Het is officieel, ook deze new young generation is ingehaald door een newer young generation… Tijd voor een ouderwets Rood wijntje en een seizoen Gilmore Girls, want oh series waren zo tof toen we nog niet #teamjess moesten posten, of is het toch #teamlogan…

4 Reacties op The new(er) generation

 1. 1
  Sebastiaan Franken

  Mooi dat er een nieuw “seizoen” van the Gilmore Girls op Netflix staat voor je dan ๐Ÿ˜‰

  2 dec 2016 - Reply
  • 1
   admin

   En jij denkt dat ik die nog niet gezien heb? Grapjas…

   2 dec 2016 - Reply
 2. 1
  Joy

  Ik citeer: “Ik smsโ€™te met vriendinnetjes over die knappe koppies uit de klas”. Yes!!

  2 dec 2016 - Reply
  • 1
   admin

   Hagrid’s not the only giant on campus, if you know what I mean. Pfieuw… ๐Ÿ˜‰

   2 dec 2016 - Reply

Geef een reactie