training google cookiemonster wall

Tijd voor trainen

Nee jongens, ik ga het niet hebben over dat ik eindelijk vijfmaal per week in de sportschool ga staan zwoegen (keep on dreaming…) en nee ik ga ook niet één of ander vaag 30 days training schema doen. Als zelfstandig ondernemer moet je jezelf zo nu en dan wat training gunnen. En ik, ik deed dat bij Google.

Ja, bij Google. Je leest het goed. Als online marketeer hoor je blijkbaar het één en ander te weten over hoe Google werkt met advertenties en SEO. Gelukkig, is daar een plekje in mijn brein dat gevuld is met de informatie die ik hoor te weten. Maar toen ik een e-mail kreeg met de uitnodiging om op het kantoor in Amsterdam trainingen te komen volgen, kon ik dit natuurlijk niet weigeren.

Daar ging ik dan, gepaard met mijn tas vol met pennen, papier en een hoop vrouwenzooi, richting Amsterdam. Ontbijt werd geregeld door Google, maar gelukkig wist de NS het zo te draaien dat ik het complete ontbijt miste. Ach ja, zolang je maar niet echt te laat bent voor de training toch? Vol goede moed stapte ik het walhalla van zoekresultaten binnen.

Ik had al veel verhalen gehoord over het kantoor en laat ik duidelijk zijn, ze zijn waar! Geen suf stoffig kantoor waar je hooguit naar een plant (functioneel want die leveren je extra zuurstof) kan kijken. Bij binnenkomst kijkt cookiemonster (de ironie) je al vrolijk aan en overal zie je verschillende patronen, triggers en kleuren die je vrolijk maken.

training google

Maar al die indrukken, daar kwam ik niet voor. Met mijn badge met naam en bedrijf ging ik in de trainingsruimte zitten. Oh jongens ik heb het geweten. Colleges zijn voor mij zo lang geleden dat ik het vrij lastig vond om mijn aandacht er volledig bij te houden, de hele 6 uur lang.

Goed dan, het was allemaal voor een goed doel en ik ben weer een stukje wijzer geworden omtrent het onderwerp Google advertisement. Nog even oefenen en dan kan ik het examen met twee vingers in mijn neus doen, bij wijze van spreken dan…

Ben jij wel eens op het kantoor van Google Amsterdam geweest?