handschrift

Wat zegt jouw handschrift over jou?

Als designer zijn er van die dingen waarvan je denkt, hé dit is nu eens interessant. Zo vond ik op Buzzfeed een filmpje over wat jouw handschrift over jouw persoonlijkheid zegt. Want blijkbaar zit er een hele psychologie achter. Kijk en leer

Laat ik eens mijn eigen handschrift gaan beoordelen. Want dan komen we er vanzelf achter of het ook echt waar is. Laat ik nu net een digitaal handgeschreven (lekker tegenstrijdig) portfolio uitgebracht hebben.. Klinkt het raar? Oké dit was de eerste pagina:

handschrift

Zoals je ziet, niet het meest nette handschrift ooit, maar zeker niet het meest onleesbare geval. Allereerst, ik schrijf klein. Op de afbeelding niet direct terug te zien, lang leve vector bestanden die eindeloos geschaald kunnen worden. Ik schrijf dus klein, de eigenschappen uit het filmpje geven aan dat je dan verlegen en geconcentreerd bent. Die kloppen aardig! Ook hou ik enorm van witruimte, ik ben dus iemand blijkbaar iemand die graag veel ruimte heeft. True! Ik ben eigenlijk het liefst op mijzelf en ik kan chagrijnig worden van enorme groepen mensen. Heeft overigens niks met mijn lichte vorm van verlegenheid te maken, ik hou er gewoon van dat ik bewegingsvrijheid heb.

Over ronde of puntige letters twijfel ik. Ik merk namelijk aan mijzelf dat ik het redelijk combineer. In de afbeelding is dat niet enorm goed terug te zien, maar laten we zeggen dat dit tot huilens toe, herhaaldelijk geschreven is (het moest er grafisch goed uitzien, net te perfect). Volgens het filmpje zou ik dus creatief moeten zijn, gelukkig wel! Anders zou ik in mijn vakgebied wel een beetje een probleem hebben.

Goed, het aan elkaar schrijven. Allereerst ik vind dat een juffen ding. Als basisschooljuffrouw doe je dat omdat de kinderen het goed moeten leren (en later allemaal weer anders doen zoals het hen geleerd is.) Ik schrijf dus los van elkaar, al zet ik soms wel letters aan elkaar die in een vloeiende beweging lopen. Nogal een logische stap voor mij.

Oh en dan die t, wat heb ik daar om gelachen. Ik ben inderdaad iemand die als ik een t schrijf het horizontale streepje laag plaats. Ik vind het grafisch gezien mooier en meer een t lijken. Blijkbaar barst ik dus van de zelfvertrouwen en zit ik goed in mijn velletje. Op zich, dat is deels wel waar. Oh en dan de o, die moet bij mij het liefst zo rond en zo precies mogelijk zijn. Het liefst trek ik drie keer hetzelfde rondje met mijn pen. Perfectionistisch zou je het kunnen noemen, volgens het filmpje ben ik vooral op mijzelf. Dat vind ik zelf persoonlijk dan wel weer meevallen. En de i? Puntje perfect boven het steeltje, natuurlijk het perfectionisme.

Als ik nu dus terug kijk denk ik, verrek het komt aardig in de buurt. Grappig! Het kan natuurlijk puur toeval zijn. Of zit er een echte psychologie achter. Wat denk jij?

En wat voor persoonlijkheid heb jij volgens je handschrift?

1 Reactie op Wat zegt je handschrift over jou?

  1. 1
    Estrella

    Altijd leuk en interessant dit soort dingen. Ik vond onlangs een infographic waar je ook een soort handschrift analyse mee kon doen. Mijn handschrift is eigenlijk niet te analyseren want ik heb niet echt een vaste stijl. Niemand zal ook ooit mijn hanschrift herkennen. Ik denk zelf dat het komt omdat ik op de lagere school aan elkaar moest schrijven en toen ik vier jaar later naar Bartimeus moest, moest ik van de ene op de andere dag in blokletters schrijven. Blijkbaar is mijn handschrift dat nooit teboven gekomen 😀

    31 aug 2014 - Reply

Geef een reactie