
Pannenkoeken
Basis recept voor de pannenkoek. Zonder pakjes of zakjes.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, Nagerecht, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Nederlands, Vlaams,
Porties 4 pannenkoeken
Equipment
- Beslagkom
- Garde
- Koekenpan
- Soeplepel
- Spatel
Ingrediënten
- 200 gram Bloem
- 0,2 liter melk volle melk, magere melk, sojamelk, jij kiest!
- 1 stuk ei
- 1 theelepel vanille extract
- 1/4 theelepel zout
- 1 eetlepel boter om in te bakken
Instructies
- Klop het ei los.
- Voeg de melk toe en meng het goed met het ei.
- Zeef de bloem en voeg het beetje bij beetje toe aan de melk en het ei. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg het zout en de vanille extract toe en meng het nog eenmaal door.
- Zet een koekenpan op je kookstel en laat hem goed warm worden.
- Voeg een klontje boter toe aan de pan. Schep met een soeplepel beslag in de pan.
- Wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is. Draai hem dan om (dit zal zo’n 2-3 minuten duren).
- Bak de pannenkoek nog zo’n 2 minuten aan de andere kant
- Herhaal alles voor de het overige beslag en serveer de pannenkoeken!
Trefwoord Bakken, Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!