Pasta Pesto
Lekker makkelijk, soms heb je van die avonden dat het eten dat moet zijn. Geen gedoe in de keuken. Maar wel een lekkere maaltijd die eindeloos te combineren is. Vandaag heb ik voor jullie de Pasta Pesto van een vriendin van mij! Haar signature dish en ik zeg je, hij is echt heel lekker. We hebben puur de basis vastgelegd.
+/- 4 personen
Bereiding
Kook de pasta zoals op de verpakking. Dus een pan kokend water, voor een minuut of 10. Kook de pasta helemaal gaar, je gooit er namelijk geen hete saus overheen, dus hij zal niet door garen door de saus.Wist je trouwens dat pasta niet eens in kokend water gemaakt hoeft te worden? Zolang het maar een warme temperatuur heeft. Hoe warmer hoe sneller hij gaar is.
Voordat je te enthousiast de pasta afgiet, bewaar wat van het kookvocht! Een aanrader voor elke sausmaker voor pasta’s. In het kookvocht van de pasta zit na het koken een hoop zetmeel van de pasta. Een natuurlijk bindmiddel voor je saus. Je hebt geen liters nodig, puur een kopje.
Haal de pan van het voor en voeg de zuivelspread toe. Ik kan niet zeggen hoeveel zuivelspread je precies nodig hebt. Dit is puur een smaak kwestie. Wij hadden de hele zak pasta gekookt, waardoor we de hele inhoud van de verpakking zuivelspread nodig vonden. Voeg een beetje van het kookvocht toe. Niet gelijk alles! Meng eerst alles goed door elkaar en kijk of de pasta smeuïg genoeg is. Wanneer het zogenaamd stroef mengt, of het ziet er gewoon droog uit, dan voeg je wat extra kookvocht toe.
Rasp de Pecorino of schaaf hem bij gebrek aan een goede rasp. Overigens is deze kaas goed te vervangen door een Parmezaanse kaas of een Hollandse oude kaas. Ik vind nu eenmaal Pecorino enorm lekker. Doe dan lekker de pasta op je bord. Doe de rucola erover heen, de plakjes pecorino en wat van de parmaham.
Je kan dit eindeloos variëren met groentes. Tomaten, gegrilde paprika, courgette, aubergine. Alles kan! Smakelijk 🙂
Ingrediënten
- 300 gram pasta naar keuze, wij kozen voor farfalle
- Pesto
- Zuivelspread
- Parmaham
- Rucola
- Pecorino
1 comment
Oh, dit klinkt echt heel erg lekker!