Pineapple.Smoothie
  • Home
  • .food
  • .life
  • .geek
  • .woman
  • .site
    • Privacybeleid
    • Cookieverklaring
    • Disclaimer
    • Contact
Facebook 280 Likes
Instagram 987 Followers
Pinterest 68 Followers
YouTube 0 Subscribers
Twitch 0 Followers
Pineapple-Smoothie
Pineapple-Smoothie
  • Home
  • .food
  • .life
  • .geek
  • .woman
  • .site
    • Privacybeleid
    • Cookieverklaring
    • Disclaimer
    • Contact
  • hoofdgerecht
  • lunch
  • recepten
  • tussendoortje
  • voorgerecht

Bao Buns

  • 21 januari 2021
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 2
Share 0
Share 0

Verse bao buns zijn het allerlekkerst! Moeilijk om te maken? Helemaal niet. Bijzondere aan bao buns? Je hebt geen oven nodig, deze broodjes worden namelijk gestoomd. Voordeel is dat je de broodjes goed in de gaten kunt houden. Heb je geen stoommandje? Check deze link voor verschillende opties.

Bao Bun

Basis recept Bao Buns. Heerlijk om te vullen met buikspek, kip of een vega optie met Tofu.
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 40 min
Gang Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Aziatisch
Porties 8 stuks
calorieën 252 kcal

Equipment

  • Stoommandje
  • Pan met kokend water
  • Bakpapier
  • Weegschaal
  • Mixer (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 500 gram meel Bapao meel geeft beste resultaat
  • 300 mililiter water lauw
  • 7 gram gedroogde gist
  • 2 eetlepels olie sesam olie geeft meer smaak
  • 1 theelepel zout

Instructies
 

  • Meng het lauw warme water met de gedroogde gist. Laat dit 5 minuten staan. Als goed is ontstaat er een soort foam bovenaan het water. Dit komt door de gist.
  • Meng ondertussen de meel met het zout.
  • Voeg het water gist mengsel toe aan het meel. Voeg ook 1 eetlepel olie toe. Meng het eerst met spatel tot je een bol kunt vormen. Uiteraard kun je ook een mixer gebruiken met deeghaak.
  • Wanneer het deeg een bol is kneed je het nog minimaal 10 minuten door.
  • Laat het deeg voor een 1 uur tot 1,5 uur rijzen. Dit doe je door het deeg in een ingevette kom , met een natte theedoek erop, op een warme plek neer te zetten. Je deeg moet minimaal verdubbelen aan volume.
  • Vorm van het deeg 8 gelijke stukken voor grote buns, of 16 gelijke stukken of kleine buns. Laat deze nogmaals een half uur rijzen onder een natte theedoek.
  • Rol de deegbolletjes uit. Voor het beste resultaat mogen ze maximaal 5 mm dik zijn.
  • Smeer de bovenkant van de plakjes in met olie en vouw ze dubbel. Dit voorkomt dat de bun gaat plakken. Leg de opgevouwen bao buns op bakpapier. Ik gebruik kleine vierkantjes voor elke bun.
  • Stoom de buns voor 12 minuten gaar in de pan.

Nutrition

Serving: 1stukCalories: 252kcal
Trefwoord basis, fingerfood, stomen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Roxanne

Previous Article
  • Week in dinners

Week in dinners / 007

  • 18 januari 2021
  • Roxanne
View Post
Next Article
  • Week in dinners

WEEK IN DINNERS / 008

  • 25 januari 2021
  • Roxanne
View Post

Subscribe

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Ook leuk om te lezen
View Post
  • 1.9K
  • 1 min
  • hoofdgerecht
  • nagerecht
  • recepten
  • voorgerecht

Pompoen Puree

  • 15 november 2020
Pumpkin spice pannenkoeken
View Post
  • 1.7K
  • 1 min
  • lunch
  • nagerecht
  • ontbijt
  • recepten

Pumpkin Spice Pannenkoeken

  • 15 november 2020
View Post
  • 1.5K
  • 1 min
  • hoofdgerecht
  • lunch
  • recepten
  • voorgerecht

Linzensoep

  • 15 november 2020
View Post
  • 2.7K
  • 1 min
  • hoofdgerecht
  • recepten

Groene Curry

  • 26 januari 2021
KokenKoken
🍾 Roaring 20s party
🤓Pop that color
🍾 2022 in een notendop
🎄👩🏻‍🍳 Christmas
🏡 pineapples with the buns
🐰bunnybutt Friday!

Subscribe

Blijf op de hoogte met mijn maandelijke nieuwsbrief

  • Verse eierpasta
  • Brusselse wafels
  • Pannenkoeken
  • Week in dinners / 013
  • Week in dinners / 012
.food
View Posts
.life
View Posts
About
Pineapple-Smoothie
  • Privacybeleid
  • Cookieverklaring
  • Disclaimer
Roxanne van Hassel

Input your search keywords and press Enter.