Pineapple.Smoothie
  • Home
  • .food
  • .life
  • .geek
  • .woman
  • .site
    • Privacybeleid
    • Cookieverklaring
    • Disclaimer
    • Contact
Facebook 280 Likes
Instagram 987 Followers
Pinterest 68 Followers
YouTube 0 Subscribers
Twitch 0 Followers
Pineapple-Smoothie
Pineapple-Smoothie
  • Home
  • .food
  • .life
  • .geek
  • .woman
  • .site
    • Privacybeleid
    • Cookieverklaring
    • Disclaimer
    • Contact
  • hoofdgerecht
  • recepten

Groene Curry

  • 26 januari 2021
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Share 0
Share 0

Wat is er nu lekkerder dan een groene curry? Juist, een zelfgemaakte groene curry met een hoop verse groentes. Dit recept kent een tal van variaties, want curry’s die kunnen gegeten worden met vlees of zonder. Maar ook de groentes kan je eindeloos variëren. Ik deel met jullie mijn basis recept voor groene curry.

Groene Curry

Basis groene Curry gevuld met groentes en vlees
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2
calorieën 426 kcal

Equipment

  • vijzel of hakmolen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel vissaus kan ook eventueel met sojasaus
  • 3 cm verse gember
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel kerrie
  • 200 ml kokosmelk
  • peper
  • zout
  • olie
  • 200 gram varkensfilet vervang eventueel voor 200 gram kikkererwten
  • 1/2 courgette
  • rode paprika
  • 100 gram kastanje champignons
  • 1 prei

Instructies
 

  • Haal de schil van de ui, knoflook en gember en snijd ze in kleinere stukken
  • Hak ook de rode peper in kleinere stukken, houd je niet zo van pittig eten? Verwijder de zaadlijsten
  • Stop de ui, knoflook, gember en rode peper met de vissaus in de hakmolen of vijzel en hak of vijzel het fijn
  • Voeg de kerrie en komijn toe aan het mengsel
  • Snijd de groentes en varkensfilet in stukken
  • Verhit in een pan de olie en bak eerst de varkensfilet een minuutje aan
  • Voeg het curry mengsel en champignons toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee
  • Giet de kokosmelk erbij en voeg de overige groentes toe
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper
  • Kook de curry ongeveer 10 minuten of totdat de groentes en het vlees gaar zijn
  • Serveer deze groene curry met rijst naar keuze of lekkere noedels. Smakelijk!

Nutrition

Calories: 426kcalCarbohydrates: 27gProtein: 29gFat: 25gSaturated Fat: 19gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 66mgSodium: 131mgPotassium: 1208mgFiber: 4gSugar: 12gVitamin A: 848IUVitamin C: 26mgCalcium: 105mgIron: 6mg
Trefwoord Curry
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Roxanne

Previous Article
  • reviews

Amerikaans snoep proeven met Amy (mijn Nichtje)

  • 26 januari 2021
  • Roxanne
View Post
Next Article
  • Week in dinners

Week in dinner / 009

  • 1 februari 2021
  • Roxanne
View Post

Subscribe

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Ook leuk om te lezen
View Post
  • 1.9K
  • 1 min
  • hoofdgerecht
  • nagerecht
  • recepten
  • voorgerecht

Pompoen Puree

  • 15 november 2020
Pumpkin spice pannenkoeken
View Post
  • 1.7K
  • 1 min
  • lunch
  • nagerecht
  • ontbijt
  • recepten

Pumpkin Spice Pannenkoeken

  • 15 november 2020
View Post
  • 1.5K
  • 1 min
  • hoofdgerecht
  • lunch
  • recepten
  • voorgerecht

Linzensoep

  • 15 november 2020
View Post
  • 819
  • 2 min
  • hoofdgerecht
  • lunch
  • recepten
  • tussendoortje
  • voorgerecht

Bao Buns

  • 21 januari 2021
KokenKoken
🍾 Roaring 20s party
🤓Pop that color
🍾 2022 in een notendop
🎄👩🏻‍🍳 Christmas
🏡 pineapples with the buns
🐰bunnybutt Friday!

Subscribe

Blijf op de hoogte met mijn maandelijke nieuwsbrief

  • Verse eierpasta
  • Brusselse wafels
  • Pannenkoeken
  • Week in dinners / 013
  • Week in dinners / 012
.food
View Posts
.life
View Posts
About
Pineapple-Smoothie
  • Privacybeleid
  • Cookieverklaring
  • Disclaimer
Roxanne van Hassel

Input your search keywords and press Enter.