Linzensoep
Verse rode linzensoep
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 33 minuten min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Arabisch, Armeens, Turks
Porties 2
calorieën 318 kcal
Equipment
- Soeppan
- Staafmixer
Ingrediënten
- 125 gram gedroogde rode linzen
- 1 liter bouillon
- 1 ui
- 2 winterpenen/wortels
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1 Eetlepel neutrale olie zonnebloem, arachideolie, etc
- peper
- zout
Instructies
- Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes
- Doe olie in de pan en fruit de ui aan
- Snijd winterpeen ondertussen in blokjes
- Wanneer de ui glazig, is voeg je de knoflook en komijn toe
- Bak voor ongeveer 2 minuten
- Voeg de blokjes winterpeen en linzen toe
- Voeg de bouillon toe
- Kook geheel tot linzen en winterpeen zacht zijn, dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren
- Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot één geheel
- Serveer de soep met wat gesnipperde lente-ui en een stukje brood
Nutrition
Serving: 250mlCalories: 318kcalCarbohydrates: 51gProtein: 23gFat: 3gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 1906mgPotassium: 1086mgFiber: 21gSugar: 10gVitamin A: 200IUVitamin C: 11mgCalcium: 106mgIron: 6mg
Trefwoord Soep
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!