Pineapple.Smoothie
  • Home
  • .food
  • .life
  • .geek
  • .woman
  • .site
    • Privacybeleid
    • Cookieverklaring
    • Disclaimer
    • Contact
Facebook 280 Likes
Instagram 987 Followers
Pinterest 67 Followers
YouTube 0 Subscribers
Twitch 0 Followers
Pineapple-Smoothie
Pineapple-Smoothie
  • Home
  • .food
  • .life
  • .geek
  • .woman
  • .site
    • Privacybeleid
    • Cookieverklaring
    • Disclaimer
    • Contact
pizzabodem
  • Recept

Pizzabodem

  • 15 november 2020
Total
2
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 2
Share 0
Share 0
pizzabodem

Pizzabodem

basis recept voor zelfgemaakte pizzabodem
No ratings yet
Recept afdrukken
Bereidingstijd 30 minuten min
1 uur rijzen 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 8 pizza's
Calories 459 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 kg Witte bloem
  • 700 ml Water
  • 7 gr gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Voeg de gist bij het water en roer het even door
  • Zeef de bloem eerst voordat je hem in de kom doet
  • Meng het zout door de bloem heen
  • Voeg het water met gist beetje bij beetje toe aan het deeg totdat je een samenhangend geheel krijgt. Het kan zijn, dat je niet al het water nodig hebt. Dit is afhankelijk van het soort bloem of van de luchtvochtigheid in huis
  • Kneed het deeg als het samenhangt nog zeker 10 tot 15 minuten stevig door tot je een mooie bal kunt vormen. Het deeg is goed wanneer het elastisch aanvoelt
  • Voeg een beetje olijfolie in een kom en leg het pizzadeeg erin. Bedek de kom met plastic folie of een natte theedoek. Laat het deeg minimaal 1 uur rijzen
  • Na het rijzen kneed je het deeg nogmaals door. Doe dit niet te lang, anders sla je alle lucht eruit
  • Vorm 8 gelijken deegbollen. Dit zijn de pizza bodems
  • Rol of vorm de deegbollen tot een pizza. Ga uit van een dikte van 4mm
  • Beleg je pizza met jouw favoriete toppings. Uiteraard een lekkere tomatensaus, en bijvoorbeeld groentes, of een stukje salami. Wat geraspte kaas kan niet missen
  • Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 230 graden Celsius voor ongeveer 10 minuten

Nutrition

Serving: 1pizzabodemCalories: 459kcalCarbohydrates: 96gProtein: 13gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 56mgPotassium: 142mgFiber: 4gSugar: 1gVitamin C: 1mgCalcium: 22mgIron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Related Topics
  • basis
Roxanne

Previous Article
  • Recept

Pompoen Puree

  • 15 november 2020
  • Roxanne
View Post
Next Article
  • Recept

Linzensoep

  • 15 november 2020
  • Roxanne
View Post
Ook leuk om te lezen
Close-up van een bord pasta pesto met gebakken courgette, grove rigatoni en een royale topping van Parmezaanse kaas.
View Post
  • Recept

Pasta (pistache) pesto met gegrilde courgette

  • 4 mei 2025
View Post
  • Recept

Pulled Pork van de BBQ

  • 27 april 2025
View Post
  • Recept

Romige risotto met witte asperges en kruidenboter

  • 27 april 2025
View Post
  • Recept

Snelle comfort pasta met pancetta en groene groenten

  • 1 april 2025
KokenKoken
  • Pasta (pistache) pesto met gegrilde courgette
  • Pulled Pork van de BBQ
  • Romige risotto met witte asperges en kruidenboter
  • Snelle comfort pasta met pancetta en groene groenten
  • Curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten
.food
View Posts
.life
View Posts
About
Pineapple-Smoothie
  • Privacybeleid
  • Cookieverklaring
  • Disclaimer
Roxanne van Hassel

Input your search keywords and press Enter.

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required