Pompoen Puree
puree van pompoen, basis van veel pompoen recepten
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
calorieën 354 kcal
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 1 Pompoen
- 1 theelepel Zout
Instructies
- Was de pompoen
- Prik met een mes in je pompoen, doe dit op meerdere plekken. Zo kan de stoom uit de pompoen ontsnappen.
- Plaats de pompoen in het midden van de oven voor 45-60 minuten (afhankelijk van de grote van je pompoen)
- Laat de pompoen afkoelen
- Snijd de pompoen door midden, verwijder de pitten (tip: de pitten kun je roosteren!)
- Haal het vruchtvlees van de pompoen uit de schil
- Prak het vruchtvlees tot een puree, voeg eventueel water toe om het smeuïger te maken
- Voeg naar smaak zout toe (ik laat dit vaak weg, omdat ik de puree in andere recepten gebruik en daar zout aan toevoeg)
Nutrition
Calories: 354kcalCarbohydrates: 88gProtein: 14gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 401mgPotassium: 4624mgFiber: 7gSugar: 38gVitamin A: 115777IUVitamin C: 122mgCalcium: 286mgIron: 11mg
Trefwoord pompoen puree
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!