Pulled pork is misschien wel hét ultieme low & slow BBQ-project. Het vraagt wat geduld, maar het resultaat is elke minuut meer dan waard: supermals vlees dat je zo uit elkaar trekt, vol diepe, rokerige smaken. Vandaag deel ik mijn favoriete manier om pulled pork te maken op de Kamado!
Serveertips
Op een brioche bun met coleslaw en BBQ-saus
In taco’s met limoen en koriander
Gewoon puur, zo uit het bakje!

BBQ Pulled Pork
Pulled pork: sappig, rokerig en onweerstaanbaar van de Kamado!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 45 minuten min
Bereidingstijd 7 uur uur
Totale tijd 7 uur uur 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 10 personen
Calories 200 kcal
Equipment
- Barbecue
- houtskool
- rookhout bijvoorbeeld appelhout, kersenhout of beukenhout
- aluminium folie
Ingrediënten
- 1,5 kg procureur varkensnek zonder been
- 2 el bruine suiker
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl knoklookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl cayenne- of chilipoeder optioneel
- 1/2 tl gemalen komijn
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom. Wrijf het vlees royaal in en laat dit minimaal een uur intrekken, maar het liefst een hele nacht in de koelkast. Hierdoor trekken de smaken goed in het vlees.2 el bruine suiker, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 tl zout, 1 tl knoklookpoeder, 1 tl uienpoeder, 1/2 tl cayenne- of chilipoeder, 1/2 tl gemalen komijn, 1,5 kg procureur
- Stel je Kamado BBQ in voor indirect garen (gebruik de platesetter).
- Houd een stabiele temperatuur van 110–120°C aan.
- Voeg 1–2 blokken rookhout toe.
- Plaats het vlees op het rooster en gebruik een kernthermometer (zoals een Meater+) om de garing nauwkeurig te volgen.
- Laat het vlees langzaam garen tot een kerntemperatuur van 70–74°C. Dit duurt ongeveer 3–4 uur. Open de BBQ zo min mogelijk voor een stabiele temperatuur.
- Wikkel het vlees in butcher paper (of aluminiumfolie voor gemak) en laat verder garen tot een kerntemperatuur van 92–95°C. Dit duurt nog eens 1,5–2,5 uur.
- Test of het vlees goed is: de thermometer moet moeiteloos in het vlees glijden, alsof je in zachte boter prikt.
- Laat het vlees minstens 30–45 minuten rusten in het papier, bijvoorbeeld in een koelbox of onder een dikke handdoek. Daarna kun je het eenvoudig uit elkaar trekken met twee vorken.
Nutrition
Calories: 200kcalCarbohydrates: 0.5gProtein: 28gFat: 9gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 4gTrans Fat: 0.1gCholesterol: 90mgSodium: 137mgPotassium: 515mgFiber: 0.1gSugar: 0.2gVitamin A: 71IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 22mgIron: 2mg
Trefwoord BBQ, Low & Slow, VARKEN
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!