Er is niets zo lekker als het eten van verse eierpasta, vooral als je het zelf hebt gemaakt. Pasta is één van de meest populaire gerechten ter wereld en het is gemakkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn wat eieren, bloem, zout en water. Het kost je hooguit 40 minuten en dan is de tijd van deeg laten rusten meegenomen. Let’s be honest, een gedroogde pasta koken kan ook zeker 20 minuten in beslag nemen. Kortom ga eens aan de slag met dit simpele recept voor verse pasta. Mocht je nog op zoek zijn naar een goed recept voor pasta saus? Check het recept voor gestoofde kip in tomatensaus eens.
Zelf verse eierpasta maken is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezonder dan gedroogde pasta. Bovendien kun je zelf bepalen welke ingrediënten je gebruikt, zodat je altijd weet wat er in je pasta zit. Dus waar wacht je nog op? Probeer het zelf en ervaar het verschil van verse eierpasta!

Verse eierpasta
Equipment
- Mengkom
Ingrediënten
- 100 gram tipo 00 bloem
- 1 stuks eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepels water
Instructies
- Kluts het ei los
- Meng het bloem met het ei, doe dit eerst met een vork wanneer het meer vast wordt kneed je het met je handen
- voeg 1 eetlepel olijfolie toe terwijl je kneed
- is het deeg wat droog? Voeg dan een klein beetje water toe. Afhankelijk van je bloem zal dit max 1 eetlepel water zijn
- Vorm een bal van het pastadeeg en laat dit een half uur rusten
- Rol het deeg uit tot een plak van 3mm dik, dit kan met een pastaroller of gewoon met een deegroller
- Snijd in gewenste vorm! Voor tagliatelle kun je bijvoorbeeld gewoon stroken snijden
- Kook de pasta in kokend water met zout. De pasta zal gaar zijn na ongeveer 3 minuten