Crowdbutcher, bestel jouw vlees online via koopeenkoe.nl

Goed eten, het moet smakelijk zijn. Maar ik vind het ook belangrijk dat wat ik eet, dat het van goede kwaliteit is. Zo ook met vlees. Ik koos er jaren geleden al voor om flexitariër te zijn. Heerlijk, minder vlees, maar wel betere kwaliteit van het vlees. En toen was daar oktober 2017, ik kocht mijn eerste koe vleespakket via koopeenkoe.nl

De dierenliefhebber in mij

Zelf groeide ik op in de stad. Maar mijn opa en oma hadden een boerderij. Hier bracht ik vele weekenden en vakanties door. Ik hielp mijn opa met het verzorgen van de koeien, het voeren van de kippen en ondertussen hielden we nog een moestuin bij. Ik leerde dat je hard moet werken voor een goed kwaliteit stukje vlees, dat kip niet uit een fabriek komt en dat de tomaten veel zonuren nodig hebben om goed te worden. Kortom, het bewust zijn in waar producten vandaan komen zat er al vroeg in.

Crowdbutcher, je koe delen met “vreemden”

Het idee van koopeenkoe.nl is eigenlijk vrij simpel. Je levert pas wanneer de vraag er is. Oftewel, een koe wordt pas geslacht, wanneer deze 100% verkocht is. Gemiddeld duurt het 4 weken tot je na je bestelling het vlees in huis hebt. Maar op kwaliteit kan je wel wachten toch?! Je krijgt een mail zodra “jouw koe” verkocht is en dan word je ook goed op de hoogte gehouden over wanneer ze het vlees komen leveren.

Geen e-nummers, suiker, bindmiddelen

Groot voordeel is dat er verder geen toevoegingen aan je vlees worden gedaan. Er is geen kleurstof die het vlees roder maakt, er wordt geen zout toegevoegd voor extra lang conserveren en de suikers worden ook geschrapt. Het pakket wat jij besteld is dan dus puur natuur. Ook worden de koeien goed behandeld, leven ze veel langer en zoals ik al zei, de koeien worden pas geslacht wanneer er genoeg bestelling zijn geplaatst.

Wanneer de koe geslacht is, zorgen ze eerst voor een goede rijp (daar wordt het vlees nog beter van) en wordt alleen in porties verpakt. Wanneer jij het pakket ontvangt, dan ontvang je, afhankelijk van het pakket dat je koos, minimaal zo’n 13 maaltijden op basis van 2 personen. Oh, vooral ook handig om te weten, het vlees neemt ongeveer 1 la in een normale vriezer in beslag (houd daar dus dan wel weer rekening mee).

Maar dat vlees is toch duur?

Enthousiasteling die ik ben, vertel ik geregeld mensen over mijn vlees in de vriezer. En de vraag die het vaakst gesteld wordt, Nederlanders dat we zijn:”Hoe duur is dat dan”? Voor een koe geldt dat het ongeveer €1,38 per persoon per portie is. Ja, dat is wat duurder dan in de supermarkt, maar het is de gemiddelde prijs van een stuk vlees in het pakket. Je krijgt bijvoorbeeld ook heerlijke biefstuk en entrecote. Dat is in de supermarkt ook duurder dan gewoon een bak gehakt.

De koe, kip en het varken

Naast het bestellen van een koe, kan je ook kip, varken en speciale dieren kopen. Zo kan je rond kerst kalkoen kopen, is er sinds kort de mogelijkheid om hert te bestellen en zo nu en dan een geit.

Wil je meer informatie? Ga dan naar koopeenkoe.nl en bestel vandaag nog je pakketje vlees.