Pasta is één van de meest populaire gerechten ter wereld en het is gemakkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn wat eieren, bloem, zout en water. Het kost je hooguit 40 minuten en dan is de tijd van deeg laten rusten meegenomen. Let’s be honest, een gedroogde pasta koken kan ook zeker 20 minuten in beslag nemen. Kortom ga eens aan de slag met dit simpele recept voor verse pasta. Mocht je nog op zoek zijn naar een goed recept voor pasta saus? Check het recept voor gestoofde kip in tomatensaus eens.

Verse eierpasta
vers gemaakte pasta op basis van ei en bloem
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
rusttijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 186 kcal
Equipment
- Mengkom
Ingrediënten
- 100 gram tipo 00 bloem
- 1 stuks eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepels water
Instructies
- Kluts het ei los
- Meng het bloem met het ei, doe dit eerst met een vork wanneer het meer vast wordt kneed je het met je handen
- voeg 1 eetlepel olijfolie toe terwijl je kneed
- is het deeg wat droog? Voeg dan een klein beetje water toe. Afhankelijk van je bloem zal dit max 1 eetlepel water zijn
- Vorm een bal van het pastadeeg en laat dit een half uur rusten
- Rol het deeg uit tot een plak van 3mm dik, dit kan met een pastaroller of gewoon met een deegroller
- Snijd in gewenste vorm! Voor tagliatelle kun je bijvoorbeeld gewoon stroken snijden
- Kook de pasta in kokend water met zout. De pasta zal gaar zijn na ongeveer 3 minuten
Nutrition
Serving: 80gramCalories: 186kcalCarbohydrates: 36gProtein: 6gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gCholesterol: 2mgSodium: 2mgPotassium: 51mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 4IUCalcium: 8mgIron: 1mg
Trefwoord Pasta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!