Week in dinner / 009

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Van comfort food pancakes tot pizza & van een gezonde soep tot Indonesisch koken. Ik heb weer aardig wat gekookt, geëxperimenteerd en geproefd in de keuken. En echt… voor iedereen die blijft vragen: “Is dit serieus jouw week?” Ja, dit is echt mijn week in dinners.

Maandag 25 januari

Falafel 

Ohh jongens, ik ben echt gek op falafel. Goed gebakken falafel dan. Het is crispy, heeft structuur en het is goed te combineren met allerlei lekkers in een wrap. Ik maakte dus de falafel zelf en we aten het op een wrap met sla, wat ingemaakte groentes, paprika en sriracha saus.

Dinsdag 26 januari

Pasta met gestoofde kip

Gestoofde kip in tomatensaus maak ik altijd een grote pan van. Dat vries ik dan in zodat ik altijd verse saus in de vriezer heb. Deze keer hadden we zin in pasta. Nu ligt er nog 1 laatste portie en dan kan ik de saus weer opnieuw maken…

Woensdag 27 januari

Pannenkoeken

“Als ik later groot ben eet ik zoveel pannenkoeken als kan” – Aldus vriendlief. Hij blij dat zijn vriendin ook gek is op pannenkoeken. We eten het vaak als lunch, maar deze dag aten we pannenkoeken als avondeten. Heerlijk met gebakken spek, rucola en maple syrup. My fav!

Donderdag 28 januari

Ajam Pangeh

Uit het kookboek “Groot indonesisch kookboek” maakte ik het recept voor ajam Pangeh. Voor een eerste keer prima, maar ik ga de volgende keer even wat heftiger aan de slag met de kruiden. Hij smaakte ietwat flauw. Maar de basis is gelegd.

Vrijdag 29 januari

Kip saté

We bestelde bij Café Noir kipsate met frietjes. Ik had een keer geen in om te koken, kortom we hadden een support de locals. Lekker dat het was.

Zaterdag 30 januari

Courgette soep

Gezien de kipsate en de friet van de dag ervoor, besloot ik zaterdag even een gezonde, vol groentes, soep te maken. Ik heb gelijk een hele grote batch gemaakt. 1,5 liter staat nu geweckt in de voorraadkast. Zal ik binnenkort tips voor wecken delen?

Zondag 31 januari

Homemade Pizza

Naast pannenkoeken, zijn wij in dit huishouden gek op pizza. Maar dan wel zelfgemaakt. En hij was echt zon goed gelukt! De leftovers heeft vriendlief meegenomen naar werk als snelle lunch. Oh zo lekker pizza als avondeten. Het recept voor mijn pizzabodem vind je hier

You May Also Like