Week in dinners / 001

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Week 49 2020, ik besloot eens flink aan de slag te gaan met mijn voorraadkast en vriezer, we aten restjes van de week ervoor en we hadden op Sinterklaasavond een heerlijke foodbox.

maandag 30 november

Kip teriyaki met atjar tjampoer & rijst

We hadden nog restjes kip teriyaki. De zaterdag ervoor aten we namelijk sushi & kip teriyaki. Ik besloot dus de kip op te maken. Vlees weggooien is immers zonde! Keuze was snel gemaakt. Rijst, paprika & homemade atjar tjampoer. Even de teriyaki opwarmen en het avondeten was weer klaar.

dinsdag 1 december

Pastinaak champignon soep met zalm & naan

Dinsdag had ik niet zo’n zin om te koken (ook hobbykoks kennen dat gevoel). Lucky me, ik heb altijd een vriezer vol met leftovers. Zo hadden we nog deze heerlijke pastinaak & champignon soep. Die warmde ik op, haalde een naan uit de vriezer en voegde wat zalm toe. Binnen 10 minuten stond het eten op tafel!

woensdag 2 december

Burger & loaded fries

Ik krijg vaak de vraag of wij wel eens eten bestellen. Jazeker! Onze favoriet hier in huis is burger & fries. Heel eerlijk, die perfecte hamburger broodjes heb ik nog steeds niet zelf kunnen maken (iemand?!). Maar deze burgers van Wayback burgers maakt alles goed.

donderdag 3 december

Homemade falafel in pita broodjes

Eén van mijn favoriete vegetarische gerechten is falafel en aangezien ik graag zelf kook, wordt die hier in huis ook zelf gemaakt. Deze donderdag volgde ik het recept van Wat schaft de podcast. En wat vonden we ervan? Hééérlijk! We aten het met pita en wat gesneden rauwkost. Ohh en vergeet niet de knoflooksaus.

vrijdag 4 december

Linzencurry met zoetzure komkommer, atjar tjampoer & papadums

Vegan friday? Niet perse elke week hoor, maar deze week aten we wel plantaardig op vrijdag. Ik maakte een linzencurry. Die vulde ik aan met de zelfgemaakte atjar tjampoer (ja is hij weer!) en komkommer zoetzuur. 

zaterdag 5 december

Pinot out of the box 7.0

Support your locals. Roy en ik zijn groot fan van Wijnbar Pinot in Breda. En tijdens corona hebben zij het out of the box menu. Elke maand hebben ze een nieuwe box. 5 gerechten die helemaal voorbereid zijn. Jij hoeft het alleen op te warmen. Wat aten we?

  • amuses: Appelglap, hutspot muffins
  • Gamba’s met groene curry, rammenas & Tom Kah Kai
  • Roodbaars met bloemkool, hazelnoot en rucola
  • Fazant met zuurkool, spruiten en jeneverbes
  • Wildzijnhaas met aardpeer, witlof & savooie kool
  • Sinaasappel met choco lavacake, parfait & kumquat

zondag 6 december

Aardappel uit de oven, gestoofde groentes & zoetzure komkommer

It’s all about the balans. Aangezien we zaterdag al vis en vlees hadden gegeten, besloot ik zondag even geen dierlijke producten op tafel te zetten. 

You May Also Like