Week in dinners / 002

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Week 50 2020, een week vol rijst, de zelfgemaakte atjar kwam wederom op tafel en op maandag hadden we bezoek. Mijn instant pot werd weer op de proef gesteld en een ouderwetse hollandse klassieker verscheen op mijn bord. Kortom het was weer een week vol heerlijk eten.

maandag 7 december

Minestrone soep

Eén van mijn vriendinnen kwam eten. Aangezien zij vegetarisch eet, besloot ik minestrone soep klaar te maken. Een heerlijk rijk gevulde italiaanse tomatensoep. Ik gebruikte verschillende groentes die ik nog over had. Van bloemkool tot broccoli. Uiteraard waren wortel en ui niet te missen. Voor de tomaten gebruikte ik de gepelde cherrytomaatjes van Mutti. One of my favs. Grote plus, paar dagen later lunchten we dezelfde soep 🙂

dinsdag 8 december

Gewokte champignons met pittige tofu en mie

De makkelijke maaltijd. Wat groentes en tofu wokken met wat sojasaus en kruiden. Wat mie erbij en kleed het aan met wat tafelzuren. Uiteraard had ik nog de homemade atjar van vorige week staan en de zoetzure komkommer tafelzuur. En ja, dit gerecht kan niet zonder de crunch van kroepoek.

woensdag 2 december

Chidoz buritto

Dinsdag had ik een training van Indeed. Zij verzorgde de lunch, oftewel, ik kreeg een cadeaubon van deliveroo. Nu had ik nog genoeg voor een heerlijke lunch dus we besloten het tegoed te gebruiken voor burrito’s en loaded nacho’s voor de woensdagavond. Heerlijk, Chidoz is nu één van onze favorieten!

donderdag 3 december

Surinaamse Roti met zoete aardappel

Vraag mijn vriend wat hij wilt eten en de kans is groot dat hij roti wilt. Donderdag maakte ik de roti met zoete aardappel voor de verandering. Ontzettend lekker! En voordeel van dit soort gerechten is dat je de volgende dag een prima lunch hebt.

vrijdag 4 december

Andijvie stamppot met gekruide kip & knoflooksaus

Hollandse pot? Dar zijn wij niet zo van, maar heel soms kan ik een andijviestamppot wel waarderen. De rauwe andijvie zorgt toch voor een lekkere “bite”. Van de AH online had ik een gratis zakje shoarma kruiden gekregen. Onder de noemer weggooien is zonde, maakte ik kip shoarma. Uiteraard aten we er knoflooksaus bij. En geloof mij, dat kan prima bij je stamppot.

zaterdag 5 december

Homemade Schnitzel met gestoomde groentes en polenta

Vroeger kon je mij echt wakker maken voor een schnitzel en bloemkool. Tegenwoordig, maak ik zelf de schnitzels, maar dan met gestoomde bloemkool en broccoli in plaats van dood gekookte bloemkool (sorry moeders). Om het AVG’tje af te maken, kookte ik nog wat polenta (hé toch geen aardappel). Veel lekkerder dan aardappel en net zo makkelijk (misschien nog wel makkelijker).

zondag 6 december

Korean Instant pot short ribs met fried rice

Zondag is voor mij vaak een dag waar ik wat uitgebreider kook. Ik maakte dan ook short ribs korean style. Ik gebruikte de instant pot met pressure cooker functie. Kort gezegd, je vlees is in een uur klaar in plaats van na uren stoven op het fornuis. Ik maakte het gerecht af met wat fried rice. Ik vond namelijk nog wat groentes in de vriezer.

You May Also Like