Week in dinners / 003

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Week 51 2020, van pasta tot burgers. Maar vooral een goed staaltje de vriezer leeg eten. Ik vond nog wat rendang, ik maakte voor het eerst spareribs (helemaal zelf!) & we aten weer eens een lekker soepje.

maandag 14 december

Pasta bolognese

De pasta bolognese, een klassieker in veel families. Ook hier eten wij geregeld de heerlijke ragout uit Italië. Wel altijd met een klein beetje sla, maakt het net even wat lekkerder! Oh en we gebruikten de volkoren pennen van Pieter Pot

dinsdag 15 december

Champignonsoep met stokbrood

Zelfgemaakte champignonsoep. Zoals elke week eten wij een soep. Het is makkelijk, snel en je hebt de volgende dag nog een heerlijke lunch. Voor de extra vulling eten we er stokbrood bij & in de soep strooiden we ook nog eens gebakken uitjes. Dikke aanrader!

woensdag 16 december

Tray bake met aardappel, paprika & falafel

Taybakes maak ik altijd om de restjes in huis op te maken. Op woensdag was het de beurt aan de paprika’s in de koelkast. Ik vond ook nog wat falafel en uiteraard had ik in de voorraadkast nog wat aardappel liggen. Even mengen met wat kruiden en olie en hoppa 40 minuten later heb je een prima gerecht uit de oven.

donderdag 17 december

Homemade burger met zoete aardappel

We love burgers. Maar dat had ik in de week in dinners 001 al vertelt. Deze keer maakte ik zelf de burger. Hoewel, de burger was al klaar. The butchery (online slager) heeft heerlijke burgers in het assortiment, zeker de moeite waard! Vaak maak ik bij burgers ook wat zoete aardappel friet en deze keer kozen we om de ananas die we nog hadden ook op te eten. Heerlijk!

vrijdag 18 december

Homemade Rendang

De makkelijke maaltijd op vrijdag. Makkelijk? Ja, wel als je nog wat rendang in de vriezer hebt liggen. Dat was bij mij dus het geval. Ik besloot die op te warmen, wat rijst je koken. Je snijdt er wat komkommer bij, voegt wat atjar tjampoer toe en je bordje is weer goed gevuld.

zaterdag 19 december

Burrito’s met gehakt, paprika & salsa

 Comfort food in een wrap. Wraps eten we wekelijks in huize pineapple lovers. Maar dan wel zonder de ananas. We aten de burrito’s dit keer met gehakt, paprika, tomaat en een hoop spices. Beetje salsa erbij en je maaltijd staat weer op tafel.

zondag 20 december

Spareribs met roasted potatoes & rode kool

Ik maakte voor het eerst zelf mijn spareribs. Bij mijn laatste bestelling bij de Butchery had ik ze in mijn winkelwagentje gestopt. Ik moest het toch een keer proberen. En het is gelukt hoor. Lekker mals, viel zo van het bot af. Smaak: kan beter. Maar daar kunnen we aan werken. Ik kookte er rode kool bij en bakte wat aardappel in de oven. Kortom, prima maaltijd voor de zondag.

You May Also Like