Week in dinners / 004

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Week 52 2020, wat at ik met kerst? Spoiler alert: plantaardig! Oh, vooruit dat aten we alleen op kerstavond. Ook aten we hert, .. En nog een heleboel meer.

maandag 21 december

Veganistische curry madras

Bijna wekelijks eten wij een curry. Deze week besloot ik mijn instant pot eens flink uit te testen met kikkererwten en curry, Want de instant pot kan dus in zeer korte tijd gedroogde kikkererwten bereiden. En? Het werkte echt! Binnen 45 minuten had ik een curry op tafel staan. En dat was inclusief het apparaat opwarmen en laten afkoelen. De kikkererwten, die waren mooi gaar.

dinsdag 22 december

Massive carpaccio

Support de locals, het werd dinsdag dubbel en dwars waar gemaakt. Ik hielp Ilona van lab of Style met haar online performance en zichtbaarheid van haar fashionable onderneming. Op haar beurt bestelde zij voor ons een carpaccio schotel bij van haperen in Driebergen.

woensdag 23 december

Nacho’s met gehakt & salsa

Als er iets is wat ik echt heel lekker vind, dan is het nacho’s! En ja, in dit huis eten we dat ook wel eens als avondeten. Vervanger van patatje met? Hier in ieder geval wel. De reden dat ik het voornamelijk maakte is omdat ik nog leftover burrito vulling had van de week ervoor. Kortom, de makkelijke leftover maaltijd op woensdag.

donderdag 24 december

Vegan Christmas Dinner 

Kerstavond, die brachten we door met vrienden. Zij hebben een veganistische lifestyle, kortom het kerstdiner kon niet anders dan een plantaardig diner zijn. We aten allerlei groentes, paddenstoelen pasteitjes & een hoop meer lekkers. Dessert was een vullende vegan chocolate pie. 

vrijdag 25 december

Hert met rode wijn saus

Kerst was dit jaar anders dan anders. Normaal gesproken heb ik een tafel vol eters. Maar dit jaar dus niet. Vriendlief vond het wel weer eens tijd voor een herten biefstukje, beetje rode wijn saus erbij en wat gegratineerde aardappelen en feestmaaltje voor twee was klaar,

zaterdag 26 december

Quiche, quiche en nog meer quiche

Bord op schoot, kijkend naar Harry Potter en een heleboel slechte kerstfilms. Dat was onze tweede kerstdag. Ik besloot dan ook om twee kant en klare quiches de oven in te gooien. We aten daarbij nog wat leftover van de dagen ervoor. Kortom niets bijzonders, maar wel lekker.

zondag 27 december

Paddenstoelen Risotto met pesto

Van het plantaardige kerstdiner had ik nog een hoop paddenstoelen over. Ik maakte daarom een risotto. Want risotto en paddenstoelen is gewoon lekker. Daarbij aten we een verse pesto. Heerlijke afsluiter van de week.

You May Also Like