Week in dinners / 007

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Week 2, ik maakte zelf bao buns, stond zaterdag in de keuken voor een flink stuk buikspek en we aten een soort van hollandse pot. Ook wist ik sinds lange tijd weer een too good to go magix box te bemachtigen, yes! En rondom al dat eten, aten wij heerlijke gerechtjes.

maandag 11 januari

Aardappel met boerenkool, ei en gebakken ui

Oké, soms, heel soms… heb ik zin in een soort hollandse pot. Maar de categorie stamppoten doet mij niet zo heel veel. Maar met boerenkool en aardappel in de bonus was het wel een makkelijke goedkope maaltijd. Maar ik zal Rox niet zijn als ik het niet een eigen twist geef. Kortom, geen gestampte aardappel, maar gekookte aardappel met schil. Daar boerenkool bij en dan gefrituurde ui en een ei. Eerlijk, het was oké. De lunch de volgende dag van de restjes was alleen beter. Van de aardappel & boerenkool had ik een frittata gebakken. Zoveel lekkerder!

dinsdag 12 januari

Ovenpasta met broccoli

Toegegeven, op de foto ziet het eruit als een bonk kaas met wat pasta. Maar dat viel wel mee. Ik maakte een ovenpasta met broccoli, prei en gepelde tomaten. Uiteraard wat Italiaanse kruiden en smikkelen maar. Eigenlijk en super simpel recept. Ik maak het vaker alleen de groentes wisselen nogal. Het is maar net wat ik in de koelkast hebt, wat er in de bonus was of welke groente in het seizoen is.

woensdag 13 januari

Gewokte groentes met noodles, tempeh & Vietnamese loempia’s

Woensdag kwam er een vriendin bij ons eten. Ik had totaal geen plan, maar de boodschappen werden net bezorgd voordat ik wilde gaan koken. Ik besloot dus vrij snel om gewoon wat groentes te wokken, tempeh en daar wat loempia’s bij klaar te maken. Dit zijn oprecht gerechten waar ik van houd. Gewoon zelf pakken wat je lekker vind, freestylen. Fijnste aan dit soort gerechten? Je lunch voor de volgende dag is ook al geregeld door de leftovers!

donderdag 14 januari

Vega chili met olijvenbrood

Sinds tijden had ik weer eens een too good to go pakket te pakken. Dit keer bij de brood bakkers van Breda. Geef ik nu stiekem weg waar ik ongeveer woon … 😉 Het weekend ervoor had ik gedroogde bonen geweckt. Je snapt al wat er gebeurde? Ik kon binnen een klein kwartiertje deze chili op tafel zetten. Het brood erbij was echt heerlijk en dat zegt iemand die dus totaal niet van brood houdt… Oké vooruit, ik houd niet van de Hollandse gesneden bruine boterham…

vrijdag 15 januari

Burrito Chidoz

Vrijdag, na werktijd heb ik eerst met dezelfde vriendin die woensdag kwam eten, een stuk gewandeld. Na een uur plofte we neer bij mij op de bank met een grote kop thee… “Zullen we Chidoz bestellen?” Vriendlief had eigenlijk al besloten wat we met zijn drieën zouden gaan eten. We bestelde alle drie een andere burrito en on de side hadden we nacho’s en een quesadilla. Het ras weer genieten!

zaterdag 16 januari

Bao bun buikspek

Lockdown, tsja.. dat wil niet zeggen dat we niet lekker kunnen eten. Ja, ik had graag bij de Tiger club in Breda gegeten maar zaterdag besloot ik zelf aan de slag te gaan. Ik maakte mijn eigen Bao buns en ik gaarde en bakte een flink stuk buikspek. De buns vulde we verder met wat sla, ingelegde ui en wat hoisin saus. Het recept zal ik snel delen!

zaterdag 16 januari

Noodlesoep met buikspek & gestoofde groentes

Ik had natuurlijk al even in de keuken gestaan voor de buikspek. En natuurlijk zorg ik ervoor dat ik er dan meerdere dagen van kan eten. De buikspek had eerst een ronde garing gehad in de slow cooker. Van die bouillon hebben wij zondag dus noodlesoep op. Daar ging dan wat leftover buikspek en een hoop gestoomde groentes in. Wortel, snijbonen, paprika en prei. Prima gerecht, zo prima dat we er de volgende dag nog van konden lunchen!

You May Also Like