WEEK IN DINNERS / 008

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Week 3, de avondklok ging in. Mensen wat is het toch een bijzondere tijd. Maar dat weerhield ons niet van heerlijk eten, de locals nog eens extra te supporten en om te genieten van lekkere wijntjes. Thema van de week? Iets teveel vlees als je het mij vraagt, maar goed… Op zijn tijd moet dat kunnen. De vriezer heeft in ieder geval weer een hoop ruimte.

Maandag 18 januari

Pasta met roomsaus

Blue monday, maar dat nam de kookpret niet weg. Ik maakte een simpele pasta met snijbonen, roomsaus & wat overgebleven buikspek van de week ervoor. Kleine topping van peccorino en het gerecht was af.

dinsdag 19 januari

Vegan Curry garam massala

In de vriezer had ik nog een portie curry liggen. Ik heb die dus opgewarmd, Ik serveerde het met wat witte rijst en Vietnamese loempia’s. Misschien niet het meest creatieve of meest bijzondere gerecht van de week, maar wel prima te eten. In de curry zaten kikkererwten, tofu & snijbonen.

woensdag 20 januari

Wrap met Rendang

In de categorie, lag ook in de vriezer… Een kleine portie rendang. Maar aangezien we er met twee personen van moesten eten, besloot ik een gevulde wrap te maken met dit heerlijke stoofvlees. Een beetje sla, aardappel & ingemaakte groentes. Ideale combo met de rendang. Een snelle maaltijd stond weer op tafel.

donderdag 21 januari

Burgers & oven fries

Alsof ik het aangevoeld had. Vriendlief vroeg rond een uur of 17:00 of we burgers konden eten. Gelukkig had ik die een paar uur eerder al buiten de vriezer gelegd om te ontdooien. Heerlijke burgers met stukjes kaas. Je kunt ze bestellen bij de Butchery.nl Als side hadden we simpele oven friet en een klein beetje truffel mayonaise. 

vrijdag 22 januari

Pinot out of the box

Eigenlijk zouden we met vrienden een nieuwe baan vieren, maar ja iets met een avondklok en strengere regels rondom bezoek thuis. We hadden daarvoor speciaal een wijn spijs bij Pinot besteld. Helaas werd het uiteindelijk een diner voor twee. We aten onder andere kabeljauw, bavette & soto ayam. Een heerlijke avond vol lekker eten en wijn. Wat wil een mens nog meer?

zaterdag 23 januari

Stoofvlees met aardappel & komkommer

Wat ik heel grappig vind aan deze posts maken, is dat ik zelf ook zie wat voor thema er door een week zit. Voor week 3 is dat wel echt vriezer leeg eten en opwarmen van stoofvlees. Hoe dan ook, zaterdag aten we stoofvlees. Stoofvlees maak ik  altijd in grotere batches, kortom dit was ook een vriezer portie.

zondag 24 januari

Bavette met rode wijnsaus & met knolselderij pastinaak stamppot en rodekool

Ondanks de lockdown, avondklok en alles eromheen, proberen wij hier in huis nog wel echt goed te genieten. Daarbij past ons motto, minder vlees, betere kwaliteit ook goed. We besloten een heerlijke bavette klaar te maken. Simpel gebakken maar met een heerlijke rode wijn saus. Als sides hadden we een puree van knolselderij & pastinaak en opende we de eerste pot eigen geweckte rodekool. Heerlijk was het.

You May Also Like