Week in dinners / 010

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

We aten weer eens pannenkoeken & burrito’s. Ook stond ik lang in de keuken voor een heerlijke burger pulled pork. Maar we aten ook vegetarisch & plantaardig.

 

Maandag 1 Februari

gewokte groentes met tofu

Snel & makkelijk, daar startte ik de week mee. Ik bakte wat tofu met sperziebonen en kruiden, kookte ondertussen rijst in de Instant Pot en stoomde witte kool. Prima simpel gerechtje. Oh ja en Atjar Tjampoer erbij maakte het helemaal af natuurlijk.

Dinsdag 2 Februari

Burrito’s

We love wraps, burrito’s, enchilada’s en ga zo maar door. Ik maakte dan ook een gehakt vulling, kookte wat zoete aardappel en verschillende groentes kwamen weer op tafel. Het was weer geslaagd!

 

Woensdag 4 Februari

Risotto

Eén van mijn favoriete quick meals is paddenstoelen risotto. Nu hoor ik je denken, quick? Ja, vind ik dus wel. in half uur op tafel en in de tussentijd heb je heel de keuken alweer opgeruimd. 

Donderdag 5 Februari

Stoofvlees

Een week terug had ik een grote pan stoofvlees gemaakt. Een deel had ik geweckt als test. Wat blijkt? Week laten nog even lekker! Voordeel van wecken is natuurlijk dat het gewoon buiten de koelkast of vriezer bewaard kan worden.

Vrijdag 6 Februari

Out of the Box 10.0 Pinot

Wij zijn fan van Pinot, maar dat was al duidelijk als je deze berichten volgt. Vriendlief en ik vinden het gewoon heerlijk om een wijn spijs combinatie vanuit huis te kunnen nuttigen. De box is nog te bestellen in de maand februari. Zie hier het menu.

Zaterdag 7 Februari

Pancakes

Who doesn’t love pancakes? Wij wel! Vorige week aten we ze met spek, deze week gewoon back to basic. Lekker met stroop en poedersuiker.

Zondag 8 Februari

Pulled Pork

Donderdag ging ik al aan de slag voor ons broodje pulled pork van zondag. Dry ribs, slowcooking en uiteraard even een goede BBQ saus erbij maken. Zondag was het dan eindelijk zover, we konden genieten van een heerlijke pulled pork burger.

You May Also Like