Week in dinners / 011

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Soep is een terugkerend thema en ik at weer een een lekkere burger (maar dan net even anders). Het was weer een week vol groentes, lekkere vleesgerechten maar ook zeker hier wat plantaardige klassiekers.

2021 food week 6-1

Maandag 8 februari

Soto ayam

Ik ben echt gek op soto ayam. Geen idee waarom, maar het is een heerlijke maaltijd soep. Ik maakte hem deze keer niet helemaal zelf, de soto ayam boemboe kocht ik namelijk bij de toko. Maar hé, moet kunnen toch?

2021 food week 6-2

Dinsdag 9 februari

Roti kip

Hier is huis eten we geregeld een simpele variant van roti. Want laten we eerlijk zijn… Roti is de pannenkoek en niet de vulling. En de pannenkoek maakte ik deze keer niet zelf. Kortom, eigenlijk aten we geen roti, Maar gewoon een wrap met heerlijke garam masala kip, aardappel, sperziebonen en ei.

2021 food week 6-3

Woensdag 10 februari

Pasta met paddenstoelen roomsaus

Ik vond nog ontzettend veel kastanje champignons in mijn koelkast. Die moesten natuurlijk op, want weggooien is zonde! Ik bakte ze met wat ui & zuivelspread en een prima saus voor bij de pasta was ontstaan. Snelle hap op de woensdag dus.

2021 food week 6-4

Donderdag 11 februari

Broccoli rijst met leftovers

Ken je dat? Die steeltjes van de broccoli die mensen vaak weggooien? Zonde! Ik maakte er deze keer “rijst” van. Roerbakte het met wat andere groentes uit de koelkast, wat boemboe bali en een klein beetje santen. Wat atjar tjampoer, loempia’s en kroepoek erbij en we konden aan tafel.

2021 food week 6-5

Vrijdag 12 februari

Uiensoep

Onder de noemer budget koken. Ik maakte zelf uiensoep. In de oven bakte ik wat stokbrood met Gruyère kaas en even later konden we aan tafel. De soep die over was? Die weckte ik en staat nu in de kast te wachten tot we het opeten. We kunnen er dus nog eens 2 dagen van eten…

2021 food week 6-6

Zaterdag 13 februari

Plantaardige groenteburger met traybake

Er is niets zo simpel als een traybake. Ik maakte hem dit keer met broccoli, paprika & pastinaak. We aten daarbij een plantaardige burger van de Albert Heijn (Hallo persoonlijke bonus!). Prima burger, we zullen het vast vaker eten.

2021 food week 6-7

Zondag 14 februari

Indian spice bloemkool met kikkererwten uit de oven

Dit is een klassieker in huize pineapple lovers. Want ja, er zit warme ananas in (haters gonna hate). De bloemkool bakt goed in de oven, de kikkererwten worden licht knapperig en de indiaanse kruiden passen perfect bij het zoete van de ananas. Ik maakte zelf ook snel wat naanbrood.

 

You May Also Like