Week in dinners / 012

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Ik moet toegeven, er stond een hoop comfort food op tafel. Van spareribs, tot nacho’s en we aten mac & cheese. Zolang we niet elke week zo eten, ….

Spareribs on the cutting board in the restaurant.

Maandag 15 februari

Spareribs

Oké, laat ik eerlijk het zijn. Het is niet mijn foto, maar ik heb wel spareribs op. Ik had zo’n craving en vriendlief ook. Dus we gaven toe aan thuisbezorgd… Moet kunnen toch? Ik was alleen wel vergeten een goede foto te maken. Blijkbaar had ik honger.

Dinsdag 16 februari

Mac & Cheese

Classic, right? Ik vond het slechte eten van spareribs blijkbaar nog niet goed genoeg. De dag erna besloot ik namelijk Mac & Cheese te maken. Wel goed om te weten, ik verstop er altijd groentes in. Dus bloemkool, prei en ui. Komen de vitamines nog ergens vandaan.

Woensdag 17 februari

Traybake met gestoofde paksoi

Ja hoor, daar is weer een traybake. Deze keer met aardappel, paprika & pastinaak. Voor textuur bij het gerecht stoomde ik nog wat paksoi. Mooi balans gerecht tegenover voorgaande dagen.

Donderdag 18 februari

Noodles met short ribs & groentes

Ik had zin in een “Aziatisch” gerechtje. Ik haalde wat leftover short ribs uit de vriezer en wokte die met verschillende groentes. Noodles erdoor, wat avocado en uiteraard kroepoek. Snel maar doeltreffend gerecht!

Vrijdag 19 februari

Nacho’s met homemade pulled pork

Nacho’s, nacho’s! Gosh wat mis ik het om een wijntje te drinken op het teras en nacho’s te eten met vrienden. Kortom ik besloot de nacho’s zelf te maken (en de wijn te serveren 🙂 ) Perfecte start van het weekend!

Zaterdag 20 februari

Stoofvlees met aardappel

Drie weken geleden had ik de eerste potten stoofvlees geweckt. Dat moet natuurlijk getest worden. Verder had ik die dag ook genoten van de zon, dus had niet heel veel zin om uitgebreid te koken. Een pot stoofvlees opwarmen was dus de ideale uitweg. En… ik ga dus vaker stoofvlees wecken, want het smaakte nog heel goed.

Zondag 21 februari

Gnocchi met bolognese saus

Ik heb zondag voornamelijk met mijn neus in de zon gelopen of gezeten. We dronken wat gin & tonic op ons balkon en we aten… Gnocchi! Ik had zaterdag mijn bolognese saus voor zo’n 8 uur laten sudderen. Eigenlijk wilde ik lasagne maken, maar ik had zin in iets anders. Het werd dus Gnocchi. Net zo lekker, alleen net iets sneller klaar.

You May Also Like