Week in dinners / 013

“Rox, kook jij echt elke avond uitgebreid?”, “Eten jullie alle dagen vlees?” & “Waar haal je de inspiratie vandaan?”. Het zijn allemaal vragen die ik geregeld krijg. Blijkbaar zijn mensen nieuwsgierig naar wat een foodie/hobbykok nu eigenlijk heel de week eet. Wat doe je dan als foodie & Blogger? Juist, je gaat je weekmenu delen! 

Van veganistische kebab, tot kip van Colins. De laatste week van februari sloten we weer goed af vol lekker eten.

Maandag 22 februari

Paddenstoelen Risotto
 
Ik vind risotto heel lekker en het is super makkelijk te maken. Ik maakte het deze maandag met een mix van paddenstoelen, kippenbouillon die ik zelf had gemaakt en wat peterselie. En er was genoeg over voor een lekkere lunch de volgende dag!

Dinsdag 23 februari

Couscous met gestoofde groentes
 
 Voor het eerst stoofde ik mijn couscous in de pan boven het stoofpotje groentes wat ik maakte. Waar je normaal je couscous welt, schijnt het dus veel lekkerder te zijn als je stoomt. Heel eerlijk, ik merkte weinig verschil. Maar ik zal de couscous skill nog niet goed beheersen…
 
 

Woensdag 24 februari

Pannenkoeken

Ja hoor, daar zijn ze weer. De pannenkoeken. Nu met poedersuiker en stroop. Plain maar niet minder lekker 
 

Donderdag 25 februari

Wrap met aardappel vulling

Voor mijn verjaardag kreeg ik een proefabonnement op Delicious magazine. Hierin stond veel over mexicaans eten, de taco. Ik maakte mijn eigen versie, maar gebruikte wel inspiratie uit het nummer.
 

Vrijdag 26 februari

Lasagne

De week ervoor maakte ik mijn eigen bolognese saus. het was zoveel dat ik ook alvast een lasagne maakte. Deze ging dus de oven in, kon het weekend toch vrij rustig beginnen. Soort kant en klaar maaltijd, maar dan vers 
 

Zaterdag 27 februari

BBQ chicken van Colins

 Op zaterdag was het weer een support de local. Vriendlief had zin in kipsate, dus we bestelde bij Colins. Ik koos voor een BBQ kip. Ik was niet enorm onder de indruk, maar wellicht ligt dat meer aan mij dan aan Colins.
 

Zondag 28 februari

Vegan Kebab
 
 Naast delicious magazine heb ik ook een abonnement op Foodies. Hierin stond een recept voor een veganistische variant van kebab. Ik werd nieuwsgierig en probeerde het dus uit. Smaakte goed. Alleen vraag ik mij wel af, of seitan niet goedkoper kan. 
You May Also Like