ananas kwarktaart

Ananas kwarktaart

Stiekem ben ik een grote taartliefhebber. Maar op zijn tijd wil ik toch een wat gezondere variant eten. Nu ga ik niet zeggen dat het volgende recept helemaal verantwoord is, maar het is beter dan een driedubbele chocolade taart.Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een ananas kwarktaart.

Bereiding

Week allereerst de gelatine blaadjes in koud water. Deze hebben even nodig. Pak dan de koekjes en maal deze tot fijne kruimels. Hoe je dat doet is aan jezelf. Het kan met een blender, met de hand of zoals ik deed in de hakmolen van de staafmixer. Smelt ondertussen in een pan de 150 gram boter. Hij hoeft niet te bakken! Het gaat er puur om dat het makkelijk gemengd kan worden met de koekkruimels.

Meng de koekkruimels en de boter. Ik doe dat altijd in de bakvorm zelf. Deze bekleed in trouwens voor de zekerheid wel met wat bakpapier. Puur gewenning, het is niet perse nodig. Als alles goed gemengd is, dan duw je alles stevig aan. Ik moet eerlijk zijn, het is wel een vrij dikke bodem, maar dat vind ik lekker. Zet dan de bodem in de koekkast om hard te worden.

Klop in een schaal de slagroom licht op. Hij hoeft niet enorm luchtig te zijn, maar het is wel lekker als er wat luchtigheid inzit. Meng daarna de mon chou en de kwark erdoorheen. Mocht je van zoetigheid houden? Dan voeg je ook naar smaak suiker toe. Ik heb hem expres weggelaten. Ik hou wel van de wat zuurdere smaak van de kwark. Pak dan de gelatine blaadjes en knijp deze even uit. Pak dan een klein pannetje en laat de gelatine smelten in een klein beetje water. Of ananassap! Als het opgelost is kan je het meteen bij de kwarkmengsel toevoegen. Meng alles goed door en dan kan het mengsel boven op de taartbodem. Zet het geheel en de koelkast en laat het opstijven. Decoreer hem dan met de ananas. Et voila, een heerlijke ananas kwarktaart!

Ingrediënten

 • 200 gram koekjes
 • 150 gram boter
 • 200 ml slagroom
 • 100 gram mon chou
 • 450 gram kwark
 • 6 gelatine blaadjes
 • blik ananas
0/5 (0 Reviews)

2 Reacties op Ananas kwarktaart

 1. 1
  Estrella

  Lijkt me heerlijk!

  8 okt 2014 - Reply
 2. 1
  Zoë-Amber

  Wow :O

  Simpel – maar ziet er heerlijk uit!
  Ik ga hem eens proberen komende week, moest toevallig een desert maken voor een meiden-eet-avond

  8 okt 2014 - Reply

Geef een reactie