focaccia

Focaccia brood

Persoonlijk ben k geen fan van de Hollandse variant van brood. Maar je kan mij wel wakker maken voor een versgebakken Focaccia. Vandaag deel ik dan ook met jullie een van mijn recepten.

Bereiding

Meng de gist en het lauwe water goed met elkaar. Hierdoor gaat de gist beter werken. Door een theelepeltje suiker toe te voegen is de kans nog groter dat alles goed gaat rijzen. Laat dit zeker 5 minuten staan. Snijd ondertussen de knoflook en rozemarijn fijn. Meng dan de bloem, knoflook, rozemarijn, zout na smaak, eetlepel pesto en 3 eetlepels olie met elkaar. Houd nog wel wat rozemarijn apart!

Meng alles goed door elkaar en kneed het deeg dan goed door. Mocht je merken dat het teveel plakt aan je handen, pak dan wat bloem extra. Nu is het wel zo dat over het algemeen focaccia deeg wat meer plakt dan anders deeg. Als je een mooie deegbal hebt laat je het rusten voor een goed uurtje tot anderhalf uur.

Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier en bestrooi het met zout naar smaak, de overgebleven rozemarijn en kaas. Zoveel kaas als je wilt. Je zou het zelfs weg kunnen laten. Besprenkel daarna het brood met het laatste beetje olie dat je nog hebt. Bak dan de focaccia op 180 graden Celsius in een voorverwarmde oven.

Nu kan je lekker smullen van dit zalige brood. Beleg lekker met wat rucola en parmaham, of eet het uit het vuistje zonder iets erop. Ook al heel lekker.

Wat is jouw favoriete ingrediënt op een focaccia?

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 300 ml lauw water
  • gist (kijk op je verpakking hoeveel je nodig hebt voor 500 gram bloem)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte kaas
  • zout
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie