Groene curry met varkensvlees, groentes en witte rijst

Groene curry

Wat is er nu lekkerder dan een groene curry? Juist, een zelfgemaakte groene curry met een hoop verse groentes. Dit recept kent een tal van variaties, want curry’s die kunnen gegeten worden met vlees of zonder. Maar ook de groentes kan je eindeloos variëren. Ik deel met jullie mijn basis recept voor groene curry.

Bereiding

  1. Haal de schil van de ui, knoflook en gember en snijd ze in kleinere stukken
  2. Hak ook de rode peper in kleinere stukken, houd je niet zo van pittig eten? Verwijder de zaadlijsten
  3. Stop de ui, knoflook, gember en rode peper met de vissaus in de hakmolen of vijzel en hak of vijzel het fijn
  4. Voeg de kerrie en komijn toe aan het mengsel
  5. Snijd de groentes en varkensfilet in stukken
  6. Verhit in een pan de olie en bak eerst de varkensfilet een minuutje aan
  7. Voeg het curry mengsel en champignons toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee
  8. Giet de kokosmelk erbij en voeg de overige groentes toe
  9. Breng het geheel op smaak met zout en peper
  10. Kook de curry ongeveer 10 minuten of totdat de groentes en het vlees gaar zijn

Serveer deze groene curry met rijst naar keuze of lekkere noedels. Smakelijk!

30 minuten
2 tot 3 personen

Ingredienten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • eetlepel vissaus (kan ook eventueel met sojasaus)
  • 3 cm verse gember
  • theelepel komijn
  • eetlepel kerrie
  • 200ml kokosmelk
  • peper
  • zout
  • olie
  • 200 gram varkensfilet (vervang eventueel voor 200 gram kikkererwten)
  • 1/2 courgette
  • rode paprika
  • 100 gram kastanje champignons
  • 1 prei

materiaal

  • vijzel of hakmolen
5/5 (1 Review)