kokosmakronen op een bord

Kokosmacronen

Ik eet graag koekjes. Nee, ik ben gek op koekjes. Nee, wacht ik ben verslaafd aan koekjes. In theorie zou je mij koekiemonster kunnen noemen, zeker als het gaat om zelfgemaakte verse koeken uit de oven. Vandaag deel ik met jullie een recept voor kokosmakronen. Credits gaan naar mijn big sister, zij maakt deze koeken geregeld voor haar kleintjes.

+/- 20 stuks

Bereiding

Een simpel recept kan ik niet delen. Allereerst verwarm je de oven op 175 graden Celsius. Ga dan aan de slag met het deeg. Meng de kokosrasp en de gecondenseerde melk in een kom. Je zal uiteindelijk een plakkerig beslag krijgen.

Bedek een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat. Maak van het deeg van de kokosmakronen koeken in de maat die jij lekker vindt. Bedenk je wel, hoe groter hoe langer ze in de oven moeten. Ik maakte ze ongeveer ter grote van mijn handpalm. Vind ik dan weer een handzaam maatje. Bak dan de kokosmakronen op 175 graden in een voorverwarmde oven. De tijd is afhankelijk van de grote van de koeken. Wanneer ze bruin zijn geworden weet je dat ze klaar zijn. Bij mij duurde dat ongeveer een kwartiertje.

Ingrediënten

 • 300 ml gecondenseerde melk
 • 300 gram kokosrasp
0/5 (0 Reviews)

2 Reacties op Kokosmakronen

 1. 1
  Estrella

  Oh die zijn zo lekker!

  4 okt 2014 - Reply
 2. 1
  Northflix

  Jemig! Nooit geweten dat het zo simpel is om die koekjes te maken!
  Ik sla deze post op bij Bloglovin!

  1 okt 2014 - Reply

Geef een reactie