mexicaanse paprika soep

Mexicaanse paprika soep

Ik vind Mexicaans eten lekker, nee ik hou van Mexicaans eten. Vooral omdat het vaak zo lekker pittig kan zijn en volop blije kleuren in de pan. Vandaag deel ik met jullie een nieuw recept van mijzelf. Een Mexicaanse paprika soep. Whuuut, paprika soep? Ja, een soep die vol zit met paprika. Vooruit er zitten wel wat meer ingrediënten in.

+/- 4 personen

Bereiding

Wil jij je snijtechnieken verbeteren? Dan is dit je kans. Want alles mag lekker in stukjes gesneden worden. In principe maak het niet zoveel uit hoe je dat doet. Het wordt toch met een staafmixer tot één een geheel gehakt. Maar leef je vooral uit. Wat ik overigens wel deed, ik liet wat paprikastukjes apart om later door de soep te doen voor nog een soort van bite. Het gehakt heb ik balletjes van gedraaid.

Bak de peper en ui aan tot de ui glazig is. Voeg dan de overige groentes toe en bak deze een kleine 5 minuten. Voeg dan het water toe. Als je mais uit blik gebruikt, doe dan gerust het vocht erbij. Scheelt je weer wat water. Voeg ondertussen ook 2 bouillonblokjes toe. En dan ja, deksel op de pan en laten koken maar. Roer geregeld zodat het niet kan aanbranden. Kijk ondertussen of je vocht wilt toevoegen. Ik heb denk ik ongeveer 500 ml water eraan toe gevoegd. Maar dit is puur afhankelijk van hoe dik jij de soep wilt en hoe vochtig je tomaten zijn. Voeg dan de kruiden toe, snufje peper, theelepel kruidnagel, eetlepel paprikapoeder en wacht nog even met de peterselie.

Alles gaar? Zet dan de staafmixer erin en pureren maar. Natuurlijk kan je het ook in een blender blenden. Als je soep dan helemaal goed gepureerd is kan je altijd nog wat smaak toevoegen door wat extra peper, wat zout. Ik voegde toen pas de gehaktballetjes aan de soep toe. Ik heb ze laten koken in de soep, het geeft ze net wat extra smaak. Daarna wat peterselie erin en je soep is klaar om te serveren.

Ik garneerde de soep nog met wat extra pepertjes. Yummi, oh en de stukjes paprika die ik apart liet, die heb ik erdoor gedaan. Een heerlijke gezonde maaltijdsoep. Tip, je kan ook een beetje rijst koken en die erbij serveren.

Hoe jij van pittig eten?

Ingrediënten

  • 3 paprika’s (kleuren zijn aan jezelf)
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 150 gram gehakt (of hoeveel jij lekker vindt)
  • 100 gram mais
  • rood pepertje
  • bouillon blokjes
  • +/- 500 ml water
  • theelepel kruidnagel
  • eetlepel paprikapoeder
  • eetlepel peterselie
  • peper naar smaak
0/5 (0 Reviews)