kom bloemkoolsoep

Bloemkool soep

Een nieuwe staafmixer, die kocht ik vorige week. En ja wat is nu de meest geniale test voor een staafmixer? Juist, soep maken. Koken voor één persoon is zeker niet mijn ding, maar ik leer. Daarom maakte ik een portie bloemkool soep voor mijzelf. Ja, ik houd van soep en blijkbaar schijn ik ook een voorliefde te hebben voor bloemkool. Mooie combo toch?

Bereiding

bloemkool roosjes in bouillon in pan vor bloemkoolsoep

Ik geloof dat dit een van de makkelijkste recepten ooit is die ik deel. Zet een pan op het vuur, voeg de bouillon toe en bloemkoolroosjes. Hoeveelheid bloemkool? Nou dat is eigenlijk afhankelijk van hoe stevig jij de soep wilt. Ik zorgde er in ieder geval voor dat de bloemkool bijna helemaal onder stond. Wil je verse bloemkool gebruiken? Ga je gang, ik had toevallig diepvriesbloemkool in mijn vriezer liggen.

gekookte bloemkool met bouillon in mixkan met staafmixer om alles te pureren

Als de bloemkool gaar is, dan is het tijd om alles te blenden. Ik koos ervoor om de ingrediënten in een maatbeker te doen om te voorkomen dat heel mijn keuken onder de soep zou zitten. Maar je kan uiteraard ook gewoon de staafmixer in de pan zetten. Trouwens, heb je een blender in huis, dan lijkt mij dat een betere keuze!

kom bloemkoolsoep

Zet de pan terug op een laag vuurtje. Voeg nu naar smaak de nootmuskaat, tijm en peper toe. Kook het nog even zachtjes door en je hebt een ideaal makkelijk soepje als maaltje. Vind je de soep te dik? Dan kan je natuurlijk gewoon water toevoegen.

Ingrediënten

  • 300 ml bouillon
  • Roosjes diepvries bloemkool
  • Eetlepel crème fraîche
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Tijm
0/5 (0 Reviews)