Easter egg cakejes

Het is bijna Pasen en dat betekent heerlijke ontbijtjes, urenlang brunchen of een heerlijke gourmet in de avond. Maar Pasen zou Pasen niet zijn als er geen eieren op tafel staan. Hard gekookt, zacht gekookt, chocolade, een botervorm. Ik heb voor jullie een bijzondere vorm van eieren, namelijk de easter egg breakfast cakejes.

Bereiding

Verwarm de oven op 140 graden. Normaal een ei breken is niet het lastigste werk. Het lastige hieraan is dat de schaal zoveel mogelijk in takt moet blijven omdat dit je bakvorm gaat worden. Prik met een scherp mespuntje een klein gaatje in het ei, breek eventueel verder open met je vingers en laat het ei dan leeglopen boven het bakje. Doe dit met alle eieren.

Zeef de bloem (zo voorkom je grote klonten) voeg de suiker toe en de boter. De eieren mogen er ook al bij. Vaak wordt aangeraden eerst de eieren en de suiker op te kloppen, maar je bakt nu kleine cakejes dus eigenlijk is de lucht erin minder van belang. Meng de ingrediënten tot een gladde massa. Met of zonder mixer, het is maar net wat je fijn vindt. Ik heb toevallig alleen een opzetstukje voor mijn staafmixer. Werkt prima!

Giet het mengsel in een spuitzak. Beter gezegd, ik gebruik zelf een vrieszakje. Wat ook prima werkt. Stop het in een glas zoals hierboven, zo kan je het mengsel er makkelijker in gieten. Dit mengsel is trouwens meer dan genoeg, je kan er ook nog een aantal vormpjes zelf mee vullen.

Vul de eierschalen voor ongeveer de helft. Zeker niet teveel, want het rijst anders het ei uit! Haal eventueel cakemengsel dat je over de rand hebt geknoeid weg voordat ze de oven in gaan. Ik heb de eierschalen in siliconen bakvormpjes gezet, werkt prima. Je moet in ieder geval zorgen dat ze recht blijven staan.

Een ei kan niet zonder dooier en Pasen niet zonder chocolade eitjes. Dus wat is er een beter idee dan een paasei verstoppen in het cakeje? Stop hem erin en zorg dat er ook cakemengsel over de chocola zit. Let wel op dat je nog steeds maar het ei voor de helft vult.

Zet nu de easter eggs in de oven voor ongeveer 15 minuutjes. Hangt ook van je oven af. Blijf er dus bij want het kan sneller gaan dan je denkt!

Haal je cakejes uit de oven en haal eventueel de overgelopen cake weg! Restjes om lekker zelf al van te snoepen. Presenteer ze leuk in een eierdopje of zoals hieronder op de foto gewoon in de siliconen bakvormpjes!

Ik zou zeggen, eet smakkelijk en fijne Pasen!

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 100 gram bloem
 • 100 gram suiker
 • 100 gram boter1 zakje vanille suiker (optioneel)
 • hittebestendige vorm om “eieren” in te kunnen zetten
5/5 (1 Review)

5 Reacties op Easter eggs

 1. 1
  Linda

  Super leuk…..ga ze zondag voor de paaslunch proberen te maken 😍

  19 apr 2019 - Reply
 2. 1
  Marijke

  Wat een leuk idee! Deze ga ik onthouden. Voor Pasen lukt het me nu denk ik niet meer, maar dan wel voor volgend jaar!

  14 apr 2017 - Reply
  • 1
   admin

   Het is hoe dan ook leuk, wel of geen Pasen toch 🙂

   15 apr 2017 - Reply
 3. 1
  Miranda

  Leuk idee…en met de mooie foto’s erbij helemaal af. Complimenten.

  18 apr 2014 - Reply
 4. 1
  Estrella

  Heel leuk idee!

  18 apr 2014 - Reply

Geef een reactie