Kom linzensoep met volkoren brood

Linzensoep

Met linzensoep zijn de mogelijkheden eindeloos. Ik maak dit dan ook geregeld. Zo maak ik het geregeld als snelle lunch of is het ons gezonde avondeten met een stuk brood erbij.

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes
  2. Doe olie in de pan en fruit de ui aan
  3. Snijd winterpeen ondertussen in blokjes
  4. Wanneer de ui glazig, is voeg je de knoflook en komijn toe
  5. Bak voor ongeveer 2 minuten
  6. Voeg de blokjes winterpeen en linzen toe
  7. Voeg de bouillon toe
  8. Kook geheel tot linzen en winterpeen zacht zijn, dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren
  9. Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot één geheel

Serveer de soep met wat gesnipperde lente-ui en een stukje brood.

Smakelijk!

30 minuten
2 personen

Ingredienten

  • 1 ui
  • 2 winterpenen/wortels
  • teentje knoflook
  • 750ml bouillon
  • 200 gram linzen
  • 1 theelepel komijn
  • Eetlepel neutrale olie (zonnebloem, arachideolie, etc)
  • peper
  • zout

Om te garneren/serveren:

  • lente-ui
  • brood naar keuze

Benodigdheden:

  • soeppan
  • staafmixer
5/5 (1 Review)