Nacho cheesecake met pittige tomatensaus

Nacho cheesecake

Like whut?! Een vriendin verklaarde mij voor gek toen ik zei dat ik een nacho cheesecake ging maken. Hoe kan dat in godsnaam lekker worden? Ik deed inspiratie op bij sorted food en kwam uit op een eigen variatie van de nacho cheesecake. Is het een taart? Nee, je kan dit prima als avondeten verorberen of een wat zwaardere lunch. Maar als een verrassend partyhapje is hij zeker ook fantastisch. Maar geen cheesecake zonder ‘saus’. Dus ik deel met jullie gelijk een Mexicaanse tomatensaus.

Bereiding

Verkruimel de nacho’s. Het hoeft geen poeder te worden, maar wel kleine stukjes zodat je makkelijk de bodem kan maken. Wanneer je de nacho’s hebt verkruimeld doe je eetlepel voor eetlepel het kokosvet erbij. Waarom lepel voor lepel? Afhankelijk van de nacho’s heb je iets meer of minder nodig. Je kan zo kijken of de stukjes al aan elkaar dreigen te plakken. Kokosvet is vloeibaar bij een temperatuur van 25 graden celsius. Het is dus niet gelijk een dikke plakkaat. Verdeel het mengels over een vorm. Ik koos voor een springvorm, het is immer een cheesecake!

Snij de avocado, ui, groene peper in stukjes. Doe de créme fraiche erbij en pak het geheel tot een “beslag”. Ik pakte de staafmixer erbij zodat ik een glad “beslag” kreeg.

Schenk het mengels over de nachobodem en zet het geheel even in de koelkast. De kokosvet wordt hierdoor weer hard, dus je krijgt een goede bodem. Daarnaast is je avocado mengels wat steviger als hij uit de koelkast komt en voorkom je dat het bruin wordt.

Snij de ui en de peper in stukjes. Zo fijn mogelijk. Ik stopte het in de molen van mijn staafmixer zodat ik het zo fijn mogelijk kan maken. Bak in de pan het mengsel van de ui en peper met wat olie en de tomatenpuree. De tomatenpuree moet even ontzuren dus het is belangrijk deze even mee te bakken.

Snij de tomaten en paprika in stukjes en gooi deze in de pan erbij. Laat het geheel een goed half uurtje stoven op een laag vuurtje. Je kan het ook minder lang stoven. In principe hoef je niks verder te garen. Het is net wat je lekker vindt, ik ging voor een goede vloeibare saus.

Mocht je net als ik toch nog wat vlees willen eten, voeg dan na het stoven wat gehakt toe en laat dit gaaf “koken” in de saus.

Snijd een lekker stuk cheesecake en giet de saus erover. Ik zou zeggen eet smakelijk met dit ietwat ongebruikelijk recept!

Ingrediënten

  • Zak nachochips (zit meestal rond de 180 gram)
  • 6 eetlepels kokosvet (eventueel te vervangen door boter)
  • 2 avocado’s
  • 1 ui
  • 250ml créme fraiche
  • 1 groene peper

Saus

  • 6 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 paprika
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout

2 Reacties op Nacho Cheesecake

  1. alexaslovelyworld

    hha wat grappig ben benieuwd of het lekker is.

    9 jul 2014 - Reply
  2. elize91

    Wat een grappig idee! Leuk!

    9 jul 2014 - Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *