Wafels op een bord

Wafels

Als ik in Brussel te vinden ben, dan zie je mij gegarandeerd met een Brusselse wafel rondlopen. Deze zijn onwijs lekker. En toen ik mijn wafelijzer weer eens tegen kwam, besloot ik ze eens zelf te maken. En ik deel uiteraard graag het recept met jullie!

+/- 15 wafels

Bereiding

Zet je wafelijzer aan en ga daarna aan de slag met het beslag. Begin met het mengen van alle natte ingrediënten. Dat betekent dus dat je de melk, de eieren en het vanille extract samen mengt. Ondertussen smelt ik de boter in een pan of in de magnetron (maar net waar ik zin in heb). Als dat goed gesmolten in voeg ik dat al roerend toe aan het vloeibare mengsel. Alles goed gemengd? Dan kan je de bloem en bakpoeder erdoor mengen.

Dan wordt het tijd om de wafels echt te bakken! Vul het ijzer dan met een hoeveelheid na wens met het beslag. Bij mij kwam dat neer op 4 eetlepels per wafel. Doe hem dicht en laat het met rust. Het kan zeker een minuut of 5 tot 10 duren totdat de wafels helemaal goed zijn. Een goede indicatie is wanneer er niet weinig stoom uit het wafelijzer komt. Als je ziet dat ze een mooi bruin kleurtje hebben, dan zijn ze goed.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 250 gram zachte boter
  • 1 zakje bakpoeder (deze zijn voor 500 gram bloem)
  • 500 ml melk
  • 250 gram suiker
  • 3 eieren
  • vanille extract na smaak
0/5 (0 Reviews)

2 Reacties op Wafels

  1. 1
    Estrella

    Oh ik hou zo van zulke wafels! Bij voorkeur met warme kersen en slagroom. Wat is eigenlijk het verschl tussen een Brusselse en een Luikse wafel? Ze zien er hetzelfde uit. Weet jij dat?

    22 okt 2014 - Reply
    • 1
      Roxanne

      Dat heeft te maken net hoeveel suiker geloof ik en hoe krokant ze zijn om zo maar te zeggen

      22 okt 2014 - Reply

Geef een reactie