Jij wilt geen kinderen? Dan heb jij deze uitspraken zeker gehoord!

Wanneer je eind twintig bent krijgen mensen verwachtingen van je. Zeker als je samenwoont, in een koopwoning met meerdere slaapkamers. “Wanneer komen de kinders?” Eigenlijk al sinds ik het besef heb van kinderen kunnen krijgen was ik stellig. Ik word geen moeder. De leukste tante van de wereld? Prima! Maar een kind van mijn eigen productie.. nooit. Maar ondanks dat Nederlanders ruimdenkend zijn, is dit een onderwerp wat voor vele een “ver van hun bed show” is. Ben jij net als ik? Dan herken jij deze uitspraken hoe dan ook!

Een kind is zo mooi om te krijgen! Waarom ontneem jij jezelf dat geluk

Gelukkig worden, ja dat willen we allemaal. Maar niet iedereen heeft het einddoel voortplanting.Ik ben echt van mening dat wanneer ik een kind krijg dat mijn geluk niet beter word. Leuker gezegd, meerdere wetenschappelijke onderzoeken tonen zelfs aan dat ouders ongelukkiger zijn dan stellen zonder kinderen. Ik zie niet in hoe poepluiers, duizenden euro’s kwijt aan zooi en krijsende koters 24/7 om je heen daadwerkelijk aan je geluk kunnen bijdragen. Oh en laten we eerlijk zijn, wie zegt dat ik het kind gelukkig kan maken 😉

Je krijgt er zoveel liefde voor terug, dat je al het negatieve vergeet

Don’t get me wrong, maar ik ken genoeg verhalen waar deze niet opgaat. Slapeloze nachten, eindeloos waarom vragen, zieke kinderen, huilende kinderen, plakhandjes en dan de zorgen in je hoofd die erbij komen. Wat krijg ik ervoor terug? Liefde? Onze konijnen Poppy & Snickers geven ook heel veel liefde!

Je bent nog jong, jouw lichaam gaat vanzelf schreeuwen om kinderen

Ding, ding, ding… Valt ook onder de categorie “Zei ik ook op jouw leeftijd”. Ook lijkt iedereen wel iemand in de familie te hebben die dat ook dacht, maar nu een happy family life heeft. Als eerste, ik ben oud genoeg om bepaalde beslissingen serieus te nemen. Daarnaast mijn biologische klok had allang getikt als ik echt kinderen zou willen (wetenschappelijk gezien zou ik namelijk in de ideale leeftijd zitten). Nope, ik ben er zeker van dat ik over jaren niet een andere mening heb over dit onderwerp.

Maar je bent zo’n leuke tante, gaat het niet kriebelen dan?

Nope, kleine thuiskom zonder kinderen situatieschets. Douchen, chill outfit aan en die fles wijn open om te vieren dat ik dit niet 24/7 mee maak. True story! Ik vind het ook leuk om met andermans huisdier een uur door te brengen, maar dan ben je thuis en denk je aan alles wat dat beest met zich meebrengt. Hoppa gelijk genezen.

Wat zonde voor je ouders, worden ze geen opa en oma!

Mijn ouders zijn zich heel bewust van het feit dat ze geen kleinkinderen kunnen verwachten bij mij. Overigens, ze zijn gewoon opa en oma, want andere familieleden zijn prima in staat gelukkig te worden van het familie leven. Daarnaast geloof ik, dat mijn ouders zich er bewust van zijn, dat ik alleen maar ongelukkiger zou worden van het standaard “huisje, boompje, beestje” plaatje. En is het doel niet om een gelukkig kind te hebben? Juist, dat zouden zijn dan niet meer hebben..

Daar ga je later spijt van krijgen als je alleen in het bejaardentehuis zit

Gelukkig ben ik op mijn best als ik alleen ben. Oh en ik geloof dat over een jaar of 60, bejaardentehuizen sowieso iets anders zijn dan dat ze nu zijn. Tegen die tijd Whatsapp ik wel met de Sims 4 Fanclub..

En de beste uitspraak van allemaal: “Had jij zo’n ongelukkige jeugd? Is dat de reden dat je geen kinderen wilt”

Altijd een leuke, dat mensen denken dat je eigen ervaring moet het familieverhaal ervoor zorgt dat je geen kinderen wilt. Misschien is het een deel, misschien niet. Maar ik kan je vertellen, ik heb tientallen redenen om geen kinderen te willen…