Roemenië, de verrassende vakantiebestemming

Reizen, ik ken maar weinig mensen die er niet van houden. Of het nu een strandvakantie is, hiken door de bergen of om te skiën. We willen er allemaal eens tussenuit. Zo ben ik in September 2 weken in Roemenië geweest. Een verrassend land, ik heb mijn ogen uitgekeken. Daarom deze 6 redenen waarom jij nu ook een vakantie naar Roemenië moet boeken.
roemenie-06
roemenie-04
roemenie-05

1.  Roemenië, wonderschone natuur

Voor wie van natuur houdt, is Roemenië een ware parel. Van prachtige berggebieden tot door de bomen het bos niet meer zien, letterlijk! Voor de hiker zijn er fantastische routes. Gek op watervallen? Dan kan je genieten van de 7 stairs Canyon. Ook in de steden is er genoeg te doen rondom natuur. Zo heeft Boekarest veel parkjes en kan je in Brasov de Tâmpa beklimmen.

2. Pitoreske dorpjes en oude steden

Het stadsleven in Roemenië is nog niet wat je van andere landen gewend zult zijn, maar het is zeker de moeite waard om er een bezoek aan te wagen. Boekarest is de hoofdstad en daar kan je prima een aantal dagen verblijven voor een leuke stedentrip. Braşov is de stad die je het gevoel geeft alsof je terug in de tijd gaat. The old town, prachtig! En een stad als Sibiu geeft je het gevoel alsof je in een klein museum loopt. Tenminste zo voelde het voor mij! Maar vergeet ook zeker niet kleine dorpjes te bezoeken, het kan je het gevoel geven alsof de tijd heeft stil gestaan.

3. Historische kastelen, Burchten en Citadels

Roemenië is bij uitstek het land om verschillende oude kastelen, historische citadels of ruïnes te bezoeken. Het kasteel van Dracula (Bran Castle) of een bezoekje aan Cetatea Neamțului mag dan zeker niet missen op jouw lijstje.

4. Transfăgărășan, de mooiste weg van Europa

Normaal gesproken word ik niet enthousiast van een asfaltweg, maar wel als deze weg je leidt door prachtig natuurgebied met als kers op de taart, een prachtig uitzicht op de top van de berg. De Transfăgărășan is een van die wegen waar je je ogen uitkijkt.

5. Weinig toerisme, je moet er van houden

Het land Roemenië staat nog in de kinderschoenen als het om toerisme gaat. Maar ik ben juist een persoon die dat fijn vindt. Dus wanneer jij het heerlijk vindt dat je niet overal tussen de toeristen loopt dan is Roemenië jouw land. De stranden hebben genoeg ruimte, je kan uren door de bergen lopen zonder iemand tegen te komen en de terasjes zitten niet vol.

6. Een ideale budgetvakantie

Even een kleiner budget? Dan kan je prima vertoeven in de binnenlanden van Roemenië. In Boekarest hebben we overnacht voor 70 euro (2 nachten). Het eten is ook vrij goedkoop, een Gin-tonic was omgerekend zo’n 2,50 euro en je kan makkelijk een maaltijd vinden voor onder de 10 euro per persoon. Kortom, een ideale budget proof vakantie!