Brillen

Al jaren draag ik een bril. Ik heb er dan ook al een aantal mogen uitkiezen. Steeds weer lijkt het de meest onmogelijke taak. Maar wie eigenlijk de basisregels in zijn hoofd houdt moet tot een goede keuze komen. En vandaag deel ik deze tips met jullie. Deze gelden trouwens ook voor het kiezen van een zonnebril!

Allereerst is het belangrijk om naar de vorm van je gezicht te kijken. Hoe kan het ook anders. In regel is het zo dat je montuur contrasterend moet zijn met je gezicht. Heb je veel ronde vormen in je gezicht, gebruik dan een hoekig montuur. Heb jij donkere ogen, lichte brillen kunnen jouw heel goed staan. Houdt in je achterhoofd dat het de vorm en kleur van jouw gezicht moet breken. Daarnaast moet het een echte eye-catcher zijn. Mits je dat natuurlijk wilt. Alle brillen uit de voorbeelden komen van brillen24.nl

Net als bij kleding breng je met de bril je gezicht weer in balans als te waren. Het ideale beeld is een ovaalvorming gezicht.

Ronde vormen in je gezicht

Heb je net als ik veel ronde vormen in je gezicht, dus niet alleen je gezichtsvorm is rond maar ook je ogen, je neus en mond. Dan wil je dit breken door juist een bril te kiezen met hoekige vormen.

hoekige brillen

Ovale vormen in je gezicht

Deze lijkt veel op een rond gezicht. Maar je gezicht is wat langer dan bij mensen met een rond gezicht. Daarnaast heb je lichte hoekjes. Dit gezicht wordt ook wel al ideaal gezien dus. Wat inhoud dat de hoekige en ronde vormen in balans zijn. Dat houdt dus in dat in principe alle modellen bij je gezicht staan. Maar als er echt iets wat jouw goed zal staan is het een amandelvormig montuur!

brillenovaal

Hoekige vormen in je gezicht

Heeft jouw gezicht veel hoekige vormen? Dan breek je die het beste met ronde monturen. Vaak zijn hoekige gezichten ook wat breder, het is dus aan te raden om een bril te nemen die niet de nadruk legt op de breedte, denk aan donkere kleuren.

brillen_rond

Lang gezicht

Je kan ook een zogenaamd lang gezicht hebben. Voorkom dus ook brillen die lang zijn. Grote glazen zijn niet jouw ding. Maar werk in de breedte. Afhankelijk van of je gezicht ronde vormen of hoekige vormen hebt kies je de vorm van de bril. Zolang je maar niet voor de John Lennon style gaat.

brillen_lang

Natuurlijk moet je ook rekening houden met persoonlijkheid. Wanneer jij iemand bent die altijd wat rustiger is in kleding, waarom zou je dan een opvallende bril kiezen? Ik zelf ben bijvoorbeeld een persoon die graag net even anders doet. Nu is mijn montuur daarom ook opvallend. Nog een heel belangrijk iets waarop gelet moet worden, laat een bril nooit breder zijn dan je gezicht. Eén het ziet er raar uit, maar misschien wel het irritantste, hij zakt af. Als laatste is nog de tip, zorg ervoor dat je wenkbrauwen zichtbaar blijven.

Wat voor soort monturen zijn jouw favoriet?

2 Reacties op Brillen

 1. 1
  Estrella

  Ik heb zelf alleen een bril gehad toen ik klein was, het was een experiment om te kijken of het zou helpen. Nee dus, ik vond de bril vreselijk en ben altijd blij geweest dat ik geen bril hoefde te dragen. Ik heb zelfs jaren geweigerd een zonnebril op te zetten ‘want dat was ook een bril’. Als ik er één zou moeten zou ik in elk geval gaan voor iets wat geen dik of felgekleurd montuur heeft, het zou subtiel moeten blijven.

  3 mei 2014 - Reply
 2. 1
  Marah

  Ik heb al jaren een bril maar (schandelig) ik heb hem bijna nooit op. Ik heb een hoekig montuur, want rond gezicht, en ben er nog steeds erg blij mee!

  2 mei 2014 - Reply

Geef een reactie