De A-lijn

Ik ben niet het meisje die enorm veel bezig is met mode. Ik volg weinig tot geen trends. Maar ik heb wel wat met kleding, maar dan in de zin van hoe kan ik er op mijn best uit kan zien. Een goed jaar geleden heb ik een heus stijl en kleur advies gehad (hier de blogpost erover) en ik dacht, ik heb eigenlijk nooit geschreven wat nu de tips zijn voor mensen met mijn figuur. Dus bij deze.

Ik heb de de zogenaamde A-lijn, ook wel bekend als de peer en als je een enorm uitgebreide lijst aan figuren hebt dan ben ik de klokkenbel. Kenmerkend zijn mijn brede heupen, je kan niet om mijn kont heen! Daar komt bij dat mijn benen in verhouding met mijn bovenlichaam breed zijn. Mijn borstpartij is erg bescheiden en mijn schouders lijken wat gezakt te zijn.

peerfiguur

Het is voor mij dus belangrijk dat ik kleding kies die afleidt van mijn heupen. je zult mij dus nooit broeken zien dragen met printjes. Vaak kies ik ook voor rustige kleuren, aardse tinten. Broeken waar eigenlijk weinig bijzonders aan is. Nu kies ik zelf altijd voor de wat strakkere broeken, omdat ik anders het idee heb dat ik helemaal volume maak. Maar een rechte broek zou ook goed staan. Deze broeken zijn allemaal van de H&M

broekenhm

Vanzelfsprekend werken de A-lijn jurken voor mij. Hier een paar voorbeelden die ik wil hebben! Ze komen allemaal uit de H&M webshop.

jurkenhm

Maar wie goed kijkt naar de jurkjes hierboven ziet dat er een nadruk wordt gelegd op mijn schouders en laten die nu net iets naar beneden staan. Wat voor mij dus perfect werkt zijn blazers met schoudervulling. Hier een aantal voorbeelden van de H&M webshop die ik zou kunnen dragen. Overigens mocht ik een blazer dicht willen dragen, dan is het aan te raden om de taille hoog te hebben. Bij peren zit die namelijk ook hoog.

blazershm

Ook blousjes die je tot hoog dicht knoopt en mooie hoge shirts met een ronde hals zijn aan te raden. Of een rechte hals!

shirtshm

Qua accessoires is het voor de peer of de A, hoe je het wilt noemen, echt een musthave in de kast. Want een goede grote ketting trekt de aandacht naar de bovenlichaam, net als een goede set oorbellen. Nu kan ik bij de H&M voor mijzelf eigenlijk geen sieraden veroorloven. Ik heb namelijk een allergie voor nikkel. Wat betekent dat hoe hoger het nikkelgehalte in een sieraad (vaak bij namaak zilver en goud) hoe hoger de kans dat ik uitslag krijg.

Het is je misschien al opgevallen dat ik allemaal items heb zonder printjes. Dit is puur bewust bij mij lichaamsbouw gekozen. Omdat ik een vrij zacht uiterlijk heb is het niet aan te raden drukke bloemenprintjes te dragen. Het maakt mij dan te meisjesachtig. Maar ben jij de wat stoerdere peer, speel dan vooral met printjes aan de bovenkant van je lichaam.

Eigenlijk blijft in de basis voor ieder figuur hetzelfde. Probeer je lichaam optisch de zandloper te laten lijken. Volume maken op plekken waar je zelf minder hebt. Hierdoor lijken de plakken waar je juist volume hebt vaak minder vol.

Welk figuur ben jij? En wat draag jij het liefste?

4 Reacties op De A-lijn

 1. 1
  Estrella

  Ik weet gek genoeg nog steeds niet wat voor figuur ik heb, geen peervorm in elk geval, soms denk ik een appelvorm maar dat is het ook weer niet. Ik heb echt geen idee…

  7 mei 2014 - Reply
 2. 1
  St├ęphanie

  Ik ben een… lantaarnpaal? Zo recht als het maar kan. Al ga ik nu wel meer richting de hourglass shape…

  24 apr 2014 - Reply
 3. 1
  DreamerKirsten

  Ik ben ook een overduidelijke peer… Ik zou bijvoorbeeld jurkjes moeten dragen die bovenaan een felle print hebben en onderaan effen van kleur zijn… & laat dat nu net iets zijn wat je bijna nooit vindt…

  24 apr 2014 - Reply
  • 1
   Roxanne

   Wat je dan kan doen is een rok kopen en dan een strakker shirt. Heb ik een tijdje gedaan, dan lijkt het toch net een jurkje!

   24 apr 2014 - Reply

Geef een reactie