De sportende mens

Het was één van die ambitieuze ideeën die weer eens in mijn hoofd plopte. Ik ga fanatiek drie keer per week sporten, uhm nee twee keer.. Vooruit een aantal keer in de maand. Hoe dan ook, ik word elke dag herinnert aan het feit dat ik moet gaan sporten aangezien de sportschool een goede drie trappen naar beneden is in ons appartementencomplex (niet dat het ook maar helpt). Ik heb dus geen vervoer excuus, het weer zou geen rol moeten spelen en te weinig tijd is slechts een smoesje. Maar even, ondanks dat ik miss uitstel ben (op sportgebied dan) of miss ik sla over, zijn er bijzondere andere types in de sportschool.

De bakker

Nee, het is niet zozeer dat deze persoon een rond buikje heeft (hoewel, soms wel). Maar deze persoon heeft een abonnement op de sportschool om eigenlijk elke avond een rondje zonnebank te doen. Ik schets de situatie: Het loopt binnen, kijkt angstig om zich heen, verdwijnt in de zonnebank ruimte. End of story.

De bouwvakkers

Ken je het bouwvakker principe? En nee ik bedoel niet de mooie bouwvakkers decolleté. Maar dat principe dat er één man aan het werk is en de rest erop staat te kijken. Om de beurt slaan ze er een spijker in. Onder de noemer werkverschaffing. Ik moet altijd rijkelijk lachen als ik het van een afstand zie gebeuren, maar in de sportschool ziet het er helemaal idioot uit. Vijf mannen op een rij waarvan er één gewicht aan het heffen is en de rest alleen maar toekijkt…..

De bijna handsome

Ook wel de mooiboy genoemd. Staat voornamelijk voor de spiegel zichzelf te bewonderen. Want deze man vindt zichzelf mooi, heel mooi. En ik? Ik vind het vooral een metroman die wellicht iets te opgeblazen spieren heeft..

Het stelletje

Goed, wellicht pas ik ook in deze categorie, want ook ik stap geregeld de sportschool binnen met mijn significant other. Maar ik ben niet de gene die naast hem gaat staan om hem aan te moedigen. “Hup schat Hup, zorg maar voor die spierballen voor mij…..” Juist ja…

De ik leef om te sporten

Je hebt van die mensen die je ,ongeacht de dag, altijd tegenkomt. Nu hoor ik je denken, dat noemen ze personeel. Nee, die bedoel ik dus niet. Ik bedoel echt die mensen die er altijd zijn als je binnenstapt. En het is echt niet dat ik elke week dezelfde dagen binnenstap.

Busy Bee

Die personen die je binnen ziet stappen en een half uur later weer weg ziet gaan. Of ik ben heel sloom? Ik snap het echt niet, ik heb mijn programma nooit binnen een half uur afgerond..
Oh en wie ook onder de categorie past…Miss uitstel (me, me me!) is natuurlijk ook een type.. maar goed die zie je niet in de sportschool, oooops….

Geef een reactie