Dressed by: De Zalon Styliste

Eindelijk, de dienst Zalon (van Zalando) is ook naar Nederland gekomen. En aangezien ik een liefde heb voor spullen kopen maar eigenlijk te lui ben om te shoppen, vond ik het de moeite waard om het te proberen.

Wat is Zalon?

Zalon geeft iedereen de mogelijkheid om een persoonlijke styliste te krijgen. De dienst is geheel gratis. Als eerste moet je gewoon wat basis vragen invullen. Je kan denken aan maten, lengte en je eigen stijl. Daarnaast kan jij dan ook nog foto’s van jezelf uploaden in je persoonlijke profiel. Oh en je persoonlijke profiel kan je ook aanvullen met moodboards of foto’s van kleding die jij tof vindt. Daarna kan jij zelf kiezen voor welke styliste je gaat en maak je een bel afspraak. Hier wordt nog het één en ander besproken en na een klein weekje ontvang jij jouw gepersonaliseerde Zalon box. Nice toch?

Mijn Zalon Box

Ik koos voor de Styliste Lise. Vooral omdat ik haar pinterest er interessant uit vond zien. Nadat ik op een vrijdag een gezellig gesprekje had gehad met haar, ontving ik een week later de doos. Jeetje wat een hoop kleding! Maar wat een hoop kleur! Ik hou ervan. Dus dat betekende maar één ding. Ik moest gaan passen 🙂

Mijn vriend was dus het slachtoffer, hij moest met mij alle outfits gaan keuren en hij was de bediener van de camera. Zijn jullie klaar voor de “oh zo niet fotogenieke” foto’s. En dan bedoel ik niet de fotografeer kwaliteiten van mijn vriend, maar natuurlijk mijn eigen fotokunsten.

The I’m a sailor-uhhh-girl

Tsja, dit was een totale out of my comfortzone. En ik voelde het meteen. Al jaren ben ik op zoek naar het perfecte streepjes shirt, maar ik kom steeds meer tot de conclusie dat het gewoon niet mijn ding is. Agree? En de broek, die vond ik wel tof! Maar ik heb al een vergelijkbare van Vanilia in mijn kast liggen 🙂

Shirt: Scotch & Soda €39,95 / Broek: Mos Mosch € 139,95

Not so out of my comfortzone

Ding, ding, ding! Ik ga Lise eeuwig dankbaar zijn. Of tenminste zolang die broek in mijn kast blijft. Want hij zit goed! En ik was al een tijdje op zoek naar de perfecte jeans. Kortom gevonden. De Blouse met het jasje is zeker een goede combo. Een typische Rox combo. Dus deze outfit was is schoot in de roos.

Jeans: G-star € 99,95 / Blouse: Esprit € 49,95 / Blazer: Dorothy Perkins € 47,95

The Polka dot dress

Dit jurkje zou ik zelf voorbij gelopen zijn. Één omdat hij geen mouwen heeft en twee omdat hij stippen heeft. Nu had ik aangegeven stippen prima te vinden. Ik moest immers eens niet in dezelfde patronen vallen. En dit jurkje, ja hij is leuk! Hij staat ook leuk, jammer alleen dat hij net iets te klein is en ik serieus mijn adem moet inhouden. Kortom ik wil een andere maat 🙂

Jurk: Closet € 79,95

De dit is niet goed voor mijn figuur kleding

Een chino kan de outfit maken of breken. In mijn geval breken. Tenminste deze chino. Buiten dat hij veel te groot was, voelde ik het gewoon niet. Het t-shirt gaf mij hetzelfde gevoel. Gewoon niet. Maar ik denk dat je dat wel kon zien aan mijn uitdrukking op mijn gezicht. Kortom, dit is een go. Oh ik bedenk mij nu, waarschijnlijk had het wel gewerkt als het shirt in de broek werd gestopt…

Chino: G-star € 79,95 / Shirt: Opus € 49,95

De Chill Pantelon

Bij deze broek had ik twee mogelijkheden. Het denim overhemd en het gele shirt. De pantelon vind ik overigens super leuk! Alleen ik weet niet of de combo’s helemaal mijn ding zijn. Denim overhemden heb ik weinig tot niets mee, ook al stond dit mij wel. En het gele shirt, tsja gewoon niet. Dus een half geslaagde outfit.

Pantelon: Kaffe € 69,95 / Overhemd: Vero Moda € 29,95 / Shirt: Opus € 39,95

De arghh nu weet ik waarom ik jurkjes shoppen haat

Oké ik geef toe, op de foto lijkt hij minder dramatisch. Maar echt dit jurkje deed weinig voor mijn figuur. Ik geloof dat hij ander fantastisch zal staan, maar bij mij. Nee…

Jurk: Aaiko € 89,95

Purple all over the place

Paars, ik weet dat dit een kleur is die mij goed staat. Maar op één of andere manier trek ik het nooit aan. Maar dit jurkje is wel een catch (mits ik een maat groter nabestel, dan valt hij net mooier). Lekker zomers en hij zit ook wel oké. Nog wat strak, maar dat zal een maat groter zeker oplossen. (Ik kijk overigens wel ongelukkig op deze foto’s, lol)

Jurk: Esprit € 59,95

De luchtige plooienrok

Kijk deze had ik nog niet in mijn assortiment. Ik heb een hoop rokken, maar allemaal geschikt voor de winter/herfst of koudere lente dagen. Maar een goede simpele plooienrok voor in de zomer, nee. Ik cobineerde hem met de blouse die je eerder zag. Typische Rox outfit eigenlijk.. Goede keus dus vanuit Lise.

Rok: Anna Field € 34,95 / Blouse: Esprit € 49,95

Eind conslusie over Zalon

Wait, wacht er zat een schoenendoos bij!? Klopt, maar die zijn sowieso een no go, want mijn voeten kwamen er met geen mogelijkheid in, ondanks dat het mijn maat was. Maar je vindt ze hier.

Oh overigens, mocht jij ook geïnteresseerd zijn, een kortingcode vind je hier. Hiermee kan je € 25,- korting krijgen op je eigen bestelling! (Deze code kan jij als nieuwe gebruiker zelf ook weer delen met je vrienden. En dat zorgt ervoor dat jij nog meer korting kan verdienen!)

Goed, wat vond ik overall van de outfits. Voor het feit dat iemand het puur moet doen met foto’s en info die ze heeft gekregen over de telefoon vind ik het een geslaagde missie. Ik ga zeker wat items houden, maar lang niet allemaal. Kan jij raden welke?

Kleine disclaimer: dit artikel is niet gesponsord. Dat betekent dat ik voor alles zelf ga betalen.